Tip os log ind
KOOR-formand Irini Veiler glæder sig over de mange ting, som klubben har modtaget fra private og erhvervsdrivende. I går modtog rideklubben et fjernsyn fra den 16-årige dreng, der opdagede røgen ude fra vejen og efterfølgende slog alarm.
Foto: Morten Hallstrøm

Mange vil hjælpe rideklub efter brand

Rideklubben i Kjellerup kan gennemføre denne uges ridelejr og stævne takket være folks hjælpsomhed
10. juni 2014, 15.14

KJELLERUP Sidste torsdag blev rytterstuen på rideskolen i Kjellerup raseret af en brand, og det gjorde det ikke bedre, at Kjellerup og Omegns Rideklub (KOOR) allerede i denne uge skal holde stævne samt ridelejr for de yngste ryttere.


Rytterstuen bliver således flittigt brugt som køkken, opholds- og overnatnings-sted, og de muligheder forsvandt med branden - sammen med al inventar og køkkenudstyr. Samt en hel del slik og snacks, som var indkøbt til de mange begivenheder i rideklubben i den kommende tid.


Heldigvis har KOOR efterfølgende modtaget stor hjælp.

- Jeg får hele tiden SMSer og telefonopkald fra folk og erhvervsdrivende, der gerne vil hjælpe. Det er lige, så jeg får kuldegysninger. Vi er så taknemmelige, fortæller KOORs formand, Irini Veiler.


Hun fortæller, at der har været hjælp at hente helt fra Nordsjælland.

I går kom den 16-årige dreng, der opdagede røgen fra vejen og efterfølgende slog alarm til berider Niels Hegstrup. Det var også ham, der ringede 112. Han kom sammen med sin mor med et fjernsyn til børnene på ridelejren. Rideklubben manglede lige efter branden alt lige fra grydeskeer og termokander til kogeplader og mikrobølgeovn. Det er ting, der skal bruges nu og her for at få stævnet og ridelejren til at fungere.


Irini Veiler fortæller, at man nu også er i stand til at lave et udekøkken.

Rideklubben lejer sig i det daglige ind hos berider Niels og Anja Hegstrup, og det gælder også rytterstuen. Det er også deres inventar. Men forsikrings-sager tager tid, og det kan rideklubben ikke vente på.


Forsikringsselskabet er på sagen, men det er endnu ikke helt afklaret, hvor børnene skal overnatte. Normalt har forsikringsselskabet pligt til genhusning. En mulighed er, at børnene skal sove i telte eller i en mandskabsvogn.


Ordet er dit