Tip os log ind
  • 1/: Ved skibssætningen, hvor kongens lig, netop er blevet brændt, bliver vi draget ind i et ritual. Her er det kunstnerisk leder af teatergruppen Wunderland, Mette Aakjær, som optræder.
  • 1/: Vores guide hjælper os med at lære at skrige som ravnen og at skåle til ære for den afdøde, vise konge.
  • 1/: Undervejs bliver vi ledt igennem skoven af en jernalder-kvinde, som skal forestille at være vores fælles forfader. Hun hjælper os blandt andet med at finde magiske amuletter.
  • 1/: Som en prøvelse skal vi igennem mosen, hvor vi må balancere på birkestammer. Træder vi et skridt ved siden af, synker vi dybt ned i mudderet. Der er dog også mulighed for at komme på en tur med mindre udfordringer.
  • 1/: Naturen spiller en stor rolle i forestillingen - som den formentlig gjorde i jernalder-folkets liv og verdenssyn.

Man sanser naturens kraft og jernalderens mytologi

Favrskov og Kulturregion Midtjyllands store satsning, vandreteater-forestillingen Spådommen om Høje Stene, har i dag premiere i Præsteskoven ved Vejerslev. Der venter publikum en sanselig oplevelse af jernalderens natursyn og mytologiske tankegods snarere end en klassisk teaterforestilling
25. maj 2019, 09.24

FAVRSKOV Det lugter af brændt træ og død. Den gamle, vise konge er død. Hans lig blev brændt på bålet i går.Nu svæver vi i uvished mellem den nye og den gamle...

Allerede abonnent? Log ind her
Mere Favrskov-Hammel