Tip os log ind
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Madsens Hotels vej mod afgrunden

10. november 2016, 13.59

DEBAT En af mine gode venner fra det midtjyske har giver mig en Midtjylland Avis fra den 27. oktober, som indeholdt en artikel om Madsens Hotel, Bjerringbro.

Det var for mig ikke rar læsning, idet jeg var direktør for hotellet 1970 til 1974. Tillige var jeg freelance sammen med revisor Leif Vittrup Laursen i forb. med udstykning af hotellet til folkeaktier, hvor Grundfos og BAS var meget involverede.

Jeg har siden set, hvordan man har udvidet med ny værelsesfløj, som arkitektonisk absolut ikke hænger sammen med helheden. Begriber ikke, at det overhovedet er lykkes at opnå tilladelser hertil.

Det gør mig ondt gennem tiderne at se, at hotellet mere og mere er kørt mod afgrunden.

Hotellet var ellers et sted, hvor man i restauranten kunne komme og købe en skive ristet brød med cognacmarineret gorgonzola med upasteuriseret æggeblomme til fornuftige penge. (Mogens Madsens opfindelse).

Det var et sted, hvor flere ejendomsmæglere næsten ugentlig og holdt lidkøb. Det var som regel vores Eventyrplatte på fad, som var traktementet. Her var ugentlig fyraftensmøder mellem byens advokater.

Her var kortspilsaftener. Her var møder af Serviceklubberne. Handels- og Håndværkerforeningen sluttede også ugen af med en bajer.

Den store sal summede af liv. Her var to-tre ugentlige bankospil. Her var foreningsmøder. Her holdtes familiefester som bryllupper, konfirmationer o.m.a. Her var baller. Her arrangerede vi koncerter med mange Dansk Top-orkestre. Her var skuespil. De årlige mega kolde borde til Borgerforeningen og Handels- og Håndværkerforeningen. Jeg kan næsten blive ved ...

Cafeteriet sydede af gæster, som skulle have deres daglige frokost. Samtidig var her seks spilleautomater, som kørte konstant. Noget overskud herfra var i øvrigt en del af direktionens løn! Sagen er forældet. Det var i 74.

Krostuen var meget ofte fyldt med stamgæster. Her var også stamborde, hvor der blev spillet om store penge i mausel og poker. Det var ugentlige begivenheder.

Hestestalden var et klart supplement til hotellet. Her kunne gæsterne lave en hyggeaften med specialøl og spændende drinks, og var man lidt hardcore, var der så pubben tilbage i det inderste rum.

Mange aktiviteter har fundet sted, så sandelig også topløs servering. Og det var kvinder.

Madsens Hotel havde rum til alle i samfundet!

Alt i alt må man sige til Madsen dynastiets store ros, at man gennem 100 år har formået at skabe et mødested for byen i alle sammenhænge. Det har været en stor kultur.

Selvom det var en kort periode, jeg havde fornøjelsen at tegne og drive hotellet, står mine samarbejdsrelationer med byens erhverv klokkeklare endnu. Det var en sand fornøjelse, som jeg aldrig glemmer.

En ganske lille trøst i det nye er, at hovedhuset mod Storegade skal bestå, men en 100 års historie er slut.


Ordet er dit