Tip os log ind
  • 1/: Området Wicklow Mountains er i dag udlagt som nationalpark og er utrolig smukt. Vi besøger den gamle klosterby, Glendalough, der ligger midt i parken.
  • 1/: Den irske pubkultur er en stor del af landet. Den skal vi naturligvis også opleve, og her er plads til både hygge, snak, sang og dans.
  • 1/: Christ Church Cathedral i Dublin er landets ældste bygning og ualmindelig smuk.

Læserklubben tager til det smukke og grønne Irland

Rundrejse i Dublin og det østlige Irland 17.-22. maj med de bedste og største seværdigheder i selskab med Irlandseksperten Claus Hebor
06. januar 2018, 11.26

Irland er et møde med en enestående kultur, en stolt historie, en spektakulær natur og en ganske særlig mentalitet.

På denne rejse, hvor Ans Rejser er teknisk arrangør, får deltagerne et glimrende indtryk af landet. Blandt de mange højdepunkter er de gamle stenaldertempler i Boynedalen, besøg på et nyt whiskeydestilleri, rundtur i Wicklow Mountains og naturligvis selve Dublin med alle de flotte historiske bygninger og det pulserende byliv.

Med på rejsen er Irlands-eksperten Claus Hebor, der har besøgt den grønne ø mere end 300 gange. Han er uddannet historiker og har et dybtgående kendskab til irsk historie, kultur og levevis. Desuden har han en brændende passion for landet med dets smukke natur, musik og enestående gæstfrihed, som bliver formidlet på en utrolig levende og engageret måde.

Torsdag 17. maj er der afgang med KLM fra Billund om formiddagen. Flyskift i Amsterdam og ankomst i Dublin sidst på eftermiddagen.

Vi kører direkte til den typisk irske by, Drogeda. Her blandt smalle gader og farvestrålende huse indlogeres vi på det prisvindende D Hotel, der ligger smukt ved River Boyne og i gåafstand til bymidten.

Vi lærer området at kende og slutter måske dagen af på en af de mange hyggelige pubber.


Titanics betydning

Fredag efter morgenmaden tager vi på heldagstur til blandt andet Belfast. Her besøger vi det helt nye og meget spændende Titanic Experience, der er et multimedia-museum med genopført interiør fra Titanic. Vi kan se kahytterne på første, anden og tredje klasse samt få et indtryk af, hvor stor betydning skibsværftet havde for hele Belfast. Selve bygningen er et arkitektonisk mesterværk med fire gigantiske »skibsstævne«, der giver et godt indtryk af, hvor kæmpestor Titanic var. I dok-området ser vi de to store havnekraner David & Goliath og får et blik til dokkerne, hvor Titanic blev bygget.

Vi tager også på en byrundtur og ser Albert Clock, Grand Opera og bydele med politiske gavlmalerier. Undervejs får vi den turbulente historie om landet og »the occupied territories«.

Hvis tiden tillader det, kan vi på tilbagevejen køre gennem de smukke Mourne Mountains, der ligger på grænsen til Nordirland og som gav stor inspiration til C.S. Lewis fantastiske bøger.

Retur til Drogeda.


En spirituel oplevelse

Lørdag byder på nogle af de mest betydningsfulde steder i det frodige østlige Irland.

Vi besøger stedet for Battle of The Boyne i 1690, som var afgørende for Irlands historie frem til i dag.

Herefter kommer vi til en af landets absolut største og mest spirituelle oplevelser, nemlig de gamle stenaldertempler i Boynedalen; Brú na Bóinne, Newgrange og Knowth.

Brú na Boínne er bygget lang tid før pyramiderne med en smuk facade af hvide kvartssten, som reflekterer solen. Netop solen har en afgørende rolle her, da den på årets korteste dag præcist rammer et vindue over indgangsdøren og fylder det store gravkammer med et magisk, gyldent lys.

Vi kommer ind i kammeret ad en lang, smal gang og her får vi såvel legenden som den mere videnskabelige forklaring om stedet. Også solfænomenet bliver rekonstrueret med kunstigt lys, så vi klart fornemmer den enestående spirituelle oplevelse, det må have været for stenalderfolket. Selv i dag kan man ikke undgå at blive grebet af oplevelsen og den smukke tanke.

Vi besøger også enten Newgrange eller det andet store gravtempel Knowth.


Mødet med irsk whiskey

Hen på eftermiddagen besøger vi det helt nye Boann Distillery, der endnu ikke er åbent for offentligheden. Her fremstilles både irsk whiskey af absolut bedste kvalitet samt craft beer i mange spændende smagsnuancer. Vi får en god indføring i irsk whiskey samt en eksklusiv whiskeysmagning.

Søndag kører vi mod syd til det utroligt smukke område Wicklow Mountains, der i dag er nationalpark og også kaldes »The Garden of Ireland«. Turen viser tydeligt, hvor varieret landskabet er, fra frodige grønne marker til flotte hedearealer med tørvegravning og store vidder med kronhjorte.


Skønhed og meditation

Her midt i denne skønhed ligger klosterbyen Glendalough, der blev grundlagt i 500-tallet af St. Kevin, som en af de første kristne eremit-klosterbyer i Irland. Naturen omkring Glendalough indbyder i den grad til afsondret fordybelse og meditation, hvilket da også var den væsentligste grund til at munkene bosatte sig her. De danske vikinger har plyndret byen flere gange og i 1300-tallet nedbrændte englænderne den så grundigt, at den siden har ligget som en ruin.

Der er mulighed for en enestående vandretur rundt om Upper Lake (højdeforskel på 380 meter og turen tager cirka tre timer), men du kan også blot slappe af og nyde den fantastiske natur, som tiltrak munkene i sin tid.


Ægte irsk pubstemning

Efterfølgende kører vi gennem bjergene til Johnnie Fox fra 1798, der er Irlands højst beliggende pub. Selve pubben er en sjov oplevelse med savsmuld på gulvet samt natpotter, gamle skilte og gamle redskaber overalt på væggene. Her oser det af ægte irsk pubstemning.

På vej fra pubben får vi den smukkeste udsigt over hovedstaden Dublin, som er vort næste stop. Vi indlogeres på det meget traditionelle O'Sheas Hotel, der ligger centralt i byen i gåafstand til seværdighederne.

Efter middagen vil der være mulighed for sammen med rejselederen at gæste en lokal pub, der er fyldt med glade dublinere og god musik.

Hele mandagen er afsat til sightseeing til fods i Dublin. Vi finder en overflod af store seværdigheder som Trinity College, Grafton Street, National Museum, St. Patriks Cathedral, Christ Church Cathedral, Dublin Castle og meget mere. Turen går også gennem det smukke Georgian Quarter med husene fra 1700-tallet og regeringskvarteret med de store palæer.

Tirsdag efter en god gedigen morgenmad tager vi på et tidspunkt til lufthavnen, hvor der er flyafgang klokken 13.20. Retur i Billund klokken 17.45.


Prisen er

Prisen for denne spændende rejse er for avisens abonnenter 7395 kroner. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 7595 kroner. Eneværelsestillæg på 1595 kroner.

I prisen er inkluderet:

Fly med KLM Billund-Amsterdam-Dublin t/r

12 kg håndbagage

Dansktalende rejseleder

Bustransport

Udflugter

Div. entreer i følge program

Tre nætter på D Hotel

To nætter på O'Sheas Hotel

Full Irish breakfast på hotellerne

To x trerettersmiddag

Ekstra kuffert på maksimalt 23 kilo kan tilkøbes for 498 kroner.

Tilmelding til Læserklubben på mail@laeserklubben.dk eller på telefon 96263756 /87228469

Rejsen er ikke egnet for gangbesværede.


Ordet er dit