Tip os log ind
Skjult under de karakteristiske vestjyske sandbanker ligger det splinternye museum, Tirpitz, der er udtænkt som en portal til den jyske vestkysts skatkiste af historier.

Læserklubben tager på tur til den skjulte vestkyst

Heldagstur til det spændende nye Tirpitz Museum i Blåvand samt rundvisning på Flymuseet i Stauning torsdag 8. marts
07. januar 2018, 17.58

Kom med på en betagende tidsrejse ved vestkysten. Her skal vi dels opleve det spændende nye Tirpitz Museum, der er blevet en top attraktion i verdensklasse, dels spise egnsretter på en hyggelig landsbykro og se den helt unikke samling på flymuseet.

Med Skave Turistfart som teknisk arrangør og en dygtig turleder tager Læserklubben af sted fra Herning, Ikast og Silkeborg torsdag morgen mellem klokken 07.00 og 08.00. Undervejs vestpå får vi serveret kaffe og rundstykker, inden vi ankommer til det nye BIG-tegnede museum i Blåvand, som rummer arkitektur, oplevelser og fortællinger i verdensklasse.

Museet er udtænkt, bygget og udført som en portal til vestkystens skatkiste af skjulte historier. Der er skabt en fantastik attraktion midt i det skønne vestjyske kystlandskab, karakteriseret ved de hvide sandbanker med marehalm og klitheder dækket af lyng. »Den skjulte vestkyst«, »En hær af beton«, og »Havets guld« er titlerne på museets tre permanente udstillinger, der hver især giver en oplevelse, som er både spændende og meningsfuld.

Vi indleder besøget med en introduktion på en halv time fra en af Tirpitz' medarbejdere.

Her får vi en god indføring i, hvad vi kan opleve i udstillingerne, inden vi ser dem på egen hånd. Ved frokosttid kører vi til Henne Stationskro, en hyggelig dansk landsbykro med en lang sjov historie, som tager sin begyndelse tilbage i 1903, da jernbanen kom til Henne. I flere generationer har kroen været kendt for gode danske egnsretter af høj kvalitet.


Et levende flymuseum

Herefter går turen videre til det danske flymuseum ved Stau­ning Lufthavn. Vi mødes med lokalguiden, der tager os med rundt i det store og levende flymuseum med cirka 60 luftfartøjer, der stammer fra 1911-2000. Rundt i museet er der placeret forskellige temaudstillinger, nogle af dem af permanent karakter.

Vi får en god indsigt i såvel den historiske udvikling som i det moderne flyvevåbens virke med de nye opgaver, som man har i dag.

Sen eftermiddag vender vi bussen mod hjembyerne, nyder en kop kaffe og småkage i bussen og kan forvente at være retur mellem klokken 18.30 og 19.30.

Prisen for denne dagstur er for avisens abonnenter 745 kroner. Ikke-abonnenter kan deltage for 795 kroner. I prisen er inkluderet: Buskørsel, rundstykke og kaffe/te, entré og introduktion hos Tirpitz, frokost på Henne Stationskro, entré og rundvisning på flymuseum, kaffe og småkage ved bussen.

Tilmelding til Læserklubben.


Ordet er dit