Tip os log ind
  • 1/: Den smukke gamle herregård Sønderskov modtog i 1992 den europæiske Nostrapris efter en gennemgribende renovering.
  • 1/: Der koges klejner, så sveden springer bag kyserne.

Læserklubben tager på julemuseum og julemarked

Læserklubben besøger Brian og Benny Lillelund, der har julen som passion og herefter den smukke herregård Sønderskov, hvor der også jules. Afgang lørdag første december
14. oktober 2018, 09.35

Kan man jule for meget?

Ikke i følge tvillingerne Brian og Benny Lillelund, der har haft julen som hobby igennem hele deres 33 årige lange liv. For et par år siden foretog de en satsning og åbnede deres helt eget julemuseum, så de nu kan leve blandt nisser, gran og engle hele året rundt. Eventyret og magien fascinerer dem og de har nu åbnet for mere end 100 kvadratmeter fyldt med julegenstande, hvor den ældste er helt tilbage fra 1800-tallet.

Lys og lyd er også en del af magien, og er man heldig, kan brødrerne lokkes til at fortælle om nogle af de smukke og finurlige ting, som deres museum gemmer på.


Lillelund Julemuseum

»Julebrødrene« har man kunnet se på TV 2 og det forlyder, at der også vil komme optagelser med dem her i december måned.

Bussen fra Ans Rejser samler op i Silkeborg, Ikast og Herning mellem klokken 07.30 og 08.30 lørdag morgen. Med kurs mod Brørup nyder vi busturen og får morgenkaffe og morgenbakke serveret undervejs.

Ved 10-tiden når vi frem til Lillelund Julemuseum, hvor vi de næste par timer skal se, hvordan man lever sammen med julen året rundt.


Så er der flæskesteg

Fra Lillund kører vi til Kongeåkroen, hvor vi får serveret en dejlig omgang flæskesteg med skysovs og til dessert citronfromage.

Godt mætte begiver vi os mod hovedgården Sønderskov, der stammer tilbage fra 1620.

Efter en omfattende restaurering, der blev belønnet med Europa Nostraprisen, står gården skarpt og smuk.

Hver jul omdannes den gamle bygning til julemarked med masser af boder, lys, musik og på det gamle jernkomfur bages smagsprøver på vafler. Besøg også juleklippeværkstedet og nissehulen.

Herregåden stråler af jul med levende lys i vinduerne, og det store juletræ står pyntet i havestuen, nøjagtig som det så ud i begyndelsen af 1900-tallet på Askov Højskole.

Klokken 16.30 forlader vi juleriet og kører retur mod hjembyerne, hvor vi forventer at have sat de sidste af ved 18.30 tiden.

Denne juletur koster for avisens abonnenter 650 kroner inklusive bustur, morgenmad, to-retters middag og entréer.

Tilmelding til Læserklubben.


Ordet er ditMere Læserklub