Tip os log ind
Chili Turéll læser højt fra »Babettes Gæstebud den 6. juni.

Litteratur og gourmetmad med ekstra Chili på Ormstrup

»Babettes Gæstebud« er i centrum den 6. juni, hvor skuespiller Chili Turéll medvirker som et ekstra krydderi
14. maj 2019, 16.00

BJERRINGBRO Torsdag den 6. juni inviterer Viborg Bibliotekerne til en aften, hvor alle sanser kommer i spil på Ormstrup Gods i Sahl ved Bjerringbro.

Ejerne af Ormstrup Gods, Minna og Niels Due Jensen, åbner Jagtstuen for en aften i selskab med Karen Blixens lille roman »Babettes Gæstebud«.

Arrangementet er en del af programmet for Bjerringbro Kulturfestival i perioden fra 29. maj til 9. juni.

Aftenen starter med en guidet gåtur i godsets smukke park, og efterfølgende serverer Randi Falk fra Café Gudenåhuset i Bjerringbro den eksklusive middag, som Babette fremtryller i Gabriel Axels film fra 1987.

Middagen består af en fem-retters menu, men dog kan man ikke længere divertere de mange gæster med den oprindelige skildpaddesuppe, idet den ikke må laves som tidligere. I stedet servers en delikat kalvesuppe.


Bogligt personale

Det er personer fra det lokale bibliotek, der trækker i serveringstøjet ved arrangementet med plads til 60 spisende, hvoraf 20 allerede er solgt, for at markere, at det eksklusive arrangement også er at litterær interesse, og hvor gæsterne kan møde et litterært værk på en helt anden måde.

Det understeges af, at aftenen får tilført et skud stærk chili i skikkelse af skuespiller Chili Turéll, der vil læse højt fra »Babettes Gæstebud«, en fortælling om den franske flygtning og gourmetkok Babette, der er strandet i et afsides norsk sogn.

Chili Turéll er uddannet på Århus Teaters skuespillerskole og har været tilknyttet Det Kongelige Teater, Århus Teater og Jomfru Ane Teatret. Chili Turéll er en flittigt benyttet indlæser

af lydbøger, hvor hendes stemme og medlevende oplæsning er meget karakteristisk. Siden 1979 er det blevet til cirka 150 titler. V/ks


Ordet er dit