Tip os log ind

Lilli var et samlingspunkt

Fra datteren Marianne har vi modtaget følgende mindeord over Lilli Kirstine Dam
14. januar 2019, 12.15

MINDEORD Lilli Kirstine Dam fik efter lang tids sygdom fred og sov ind efter ønske i eget hjem torsdag den 10. januar .

Lilli blev født i Voel den 15. januar 1929, hvor hun voksede op med forældre og fire søskende.

Umiddelbart efter Lilli blev konfirmeret, fik hun job som tjenestepige. Derefter var hun i en årrække syerske hos Peter Jessen, hvor hun også blev udlært.

Lilli blev som ung forelsket i Hans, der spillede til bal på kroen i Voel. De blev gift i 1949 på hendes 20-års fødselsdag, og flyttede sammen i Silkeborg.

De boede først på et værelse på Toldbodgade, hvor John kom til verden - derefter på Enghavevej, hvor Kirsten og Marianne kom til. I de 15 år på Enghavevej deltog Lilli med produktion af postkort mm hvorefter hun passede eget brødudsalg.

Lilli og Hans byggede hus på en skøn plet med have direkte til Silkeborg Langsø. Her faldt de hurtigt ind i et værdifuldt fællesskab på vejen.

Det blev til mere end et halvt århundrede på dette unikke sted.

Lilli har altid haft travlt med forskellige gøremål og jobs -derudover var hun en stor hjælp i forhold til pasning af børnebørnene.

Hun var samlingspunkt for venner, naboer og familie. Det sociale liv og samværet med andre mennesker betød til det sidste utrolig meget for hende.

Gennem tiderne har mange siddet ved køkkenbordet og fået sig en kop kaffe og en god sludder.

Lilli var meget kreativ og brugte ethvert muligt øjeblik til alt slags håndarbejde.

Helbredet var dårligt de seneste år, så det var svært for hende ikke at kunne udrette det, hun plejede. Tiden blev ikke nemmere, da hun mistede sin Hans i 2011.

Herefter blev Lyspunkterne med besøg af naboer, venner og familie endnu vigtigere.

Lilli vil blive savnet af børn, svigerbørn, børnebørn, oldebørn, søskende og alle vennerne.

Æret være hendes minde.

Begravelsen finder sted i Voel Kirke tirsdag den 15. januar kl. 12 - en speciel mærkedag, da Lilli på denne dag kunne have fejret sin 90 års fødselsdag.


Ordet er ditMere Navne