Tip os log ind
  • 1/: Indsatsleder Anders Simonsen fortæller, at der ikke var særlig stor brandfare eller akut fare for miljøet efter udslippet.
    Foto: Morten Hallstrøm
  • 1/:
    Foto: Morten Hallstrøm

Lastbil tabte diesel-olien

03. juli 2018, 20.59

Skræ Kort før klokken 18 tirsdag blev Midtjysk Brand og Redning kaldt ud til et dieseludslip fra en lastbil på Bangshåbvej i Skræ nord for Thorning.

En lastbil havde netop afleveret en pakke på en adresse på vejen, og kort efter kørte den over en vandingsanlægs-slange med en kobling på. Det slog hul på tanken, og diesel flød ud.

Indsatsleder hos Brand og Redning, Anders Simonsen fortæller, at tanken formentlig kun var halvt fyldt, da der kom hul.

Dermed røg 200-300 liter diesel ud på grusvejen. Chaufføren opdagede først lækket, da lamperne i kabinen begyndte at lyse. En cirka en kilometer lang stribe af diesel røg ud på vejen, inden lastbilen stoppede for enden af vejen. Brandfolkene fik tømt de sidste rester i tanken, og smidt kattegrus på de små søer af diesel på vejen. På grund af varmen vil det meste af dieslen hurtigt fordampe. Det kan dog ikke udelukkes, at der skal skrabes grus med diesel af vejen på et tidspunkt. Det skal forsikringsselskabet i samarbejde med Dansk Miljørådgivning tage stilling til. Lastbilen kunne ikke køre videre tirsdag aften. MH


Ordet er ditMere 112