Tip os log ind
Landsretten kom frem til et andet resultat end byretten. Politiet har på godt to uger fået tre indbruds-sigtede varetægtsfængslet.
Foto: Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau


Landsretten fængsler formodet indbrudstyv

Byretten løslod ham, men landsretten varetægtsfængslede mandag en 19-årig mand, der mistænkes for at stå bag indbrud i Silkeborg
29. oktober 2018, 15.05

SILKEBORG Byretten vurderede lørdag, at beviserne ikke rakte til en varetægtsfængsling, men landsretten er nu nået frem til et andet resultat.

Det kom bag på politiet og anklagemyndigheden, at en 19-årig silkeborgensisk mand lørdag blev løsladt ved et grundlovsforhør i byretten. Manden blev anholdt dagen før efter indbrud på Risumvej i Silkeborg.

Han blev overrasket af en beboer under et indbrud, og i den forbindelse - siger politiet - truede han beboeren med en peberspray. Ved anholdelsen af den unge mand fandt politiet flere tyvekoster, som nu skal matches med indbrud.

Anklagemyndigheden kærede byrettens afgørelse til landsretten, som i dag kom frem til andet resultat:

- Den 19-årige er blevet varetægtsfængslet for fire uger - frem til 21. november. Vi har tidligere i dag været ude at anholde ham, og han sidder nu i arresten, siger politiassistent Michael Svendsen.

De seneste måneder har egnen, særligt Silkeborg, været plaget af voldsomt mange indbrud. Politiet har sat ekstra ressourcer ind på efterforskningen. Det undrede og ærgrede politiet, at den 19-årige ikke blev fængslet i første omgang:

- Vi er glade for, at landsretten nåede frem til et andet resultat. Vi sigter manden for to indbrud og et indbrud, der udviklede sig til et røveri, fordi han truede med en peberspray. Nu skal vi undersøge, om han har mere på samvittigheden, siger Michael Svendsen.

Han fortæller, at efterforskningen af de mange indbrud skrider fremad:

- Siden 11. oktober har vi fået fængslet tre mænd, som vi sigter for indbrud. Vi er tilfreds med, at vi nu har fået fængslet den 19-årige, siger politiassistenten.


Ordet er ditMere Silkeborg