Tip os log ind
  • 1/: Morten Jørgensen, 28 år, blev sidste år i september gårdejer, da han overtog den konkursramte Haurbak Vestergaard. Han kalder det en trist baggrund. Han syntes, det havde været sjovere at overtage, hvis gården ikke var gået konkurs. Og det var ikke alene prisen, der var afgørende for hans valg.
  • 1/: Det sjove ved at være landmand er, at gå med dyrene i det daglige, mener Morten Jørgensen.
  • 1/: 340 malkekøer er mange. Herudover har Morten Jørgensen kalve. Der er ikke så meget jord til gården, kun 97 hektar med græs og majs. Det betyder, at der må lejes jord, så han også kan komme af med køernes gylle.
  • 1/: Morten Jørgensen har stadig en plan om at overtage sin fødegård Risbak på et tidspunkt. Om han skal have to gårde på det tidspunkt, eller om han sælger Haurbak Vestergaard, har han ikke taget stilling til.

Landmanden Morten satser på køer og kalve

Den 28-årige Morten Jørgensen overtog sidste år den konkursramte Haurbak Vestergaard i Kjellerup, der ligger få kilometer fra hans fødegård. Og han har fået en god start. Priserne på mælk er stigende
19. marts 2019, 15.40

KJELLERUP Den unge landmand, Morten Jørgensen, 28 år, er opvokset med malkekøer på gården Risbak ved Sjørslev.Malkekøer er der mange af i stalden på den store...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind