Tip os log ind
Salget af landejendomme er steget med 80 procent fra 2011 til 2016. Noget tyder på, at den forsigtighed, der herskede på markedet under finanskrisen, er helt væk. EDC Torben Larsen er blandt de lokale mæglere, der har oplevet markant større efterspørgsel på landejendomme. Mæglerfirmaet er dog fortsat i gang med at formidle salg af landejendomme. Eksempelvis denne på Tingvejen 39 i Sorring, der pa alle måder tilgodeser ønsket om fred og ro i skønne landlige omgivelser.
Foto: Edc

Landejendomme er et kæmpehit i Silkeborg

Salget af landejendomme i Danmark er steget med 80 procent fra 2011 til 2016 og sidste år lå Silkeborg Kommune helt i top
05. februar 2017, 00.01

Silkeborg Er du vild med duften af bark, og har du brug for plads omkring dig, så er du formentlig en af dem, der kunne være interesseret i at bo på en landejendom.

Og det er du langtfra alene om, for i 2016 blev der solgt 1239 landejendomme i Danmark. Det er lidt flere end forrige år og 80 procent flere end i 2011. Finanskrisen har på den baggrund tilsyneladende helt sluppet sit tag i salget af landejendomme, lyder det fra Boligsiden, der står bag opgørelsen.

- Det er positivt for boligmarkedet som helhed, når der er gang i salget af mange forskellige boligtyper på samme tid. Derfor er det også positivt at se, at salget af landejendomme holder det høje niveau fra 2015, der var det første rigtig gode år efter finanskrisen, og sammenlignet med årene i starten af 10'erne, så har salget af landejendomme været rigtig flot, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.


Populære i Midtjylland

Og boligejerne i Midtjylland er tilsyneladende dem, der er gladest for natur og landlig idyl.

I hvert fald er 353 af de 1239 landejendomme solgt i Region Midtjylland. Og med 41 solgte landejendomme stormer Silkeborg Kommune ind på en delt førsteplads på listen over flest solgte landejendomme i 2016. En førsteplads, der deles med Brønderslev Kommune.

- Der er mange flotte steder omkring Silkeborg, og det er et oplagt sted at slå sig ned, hvis man er glad for frisk luft, skov og sø.I Nordjylland dækker Brønderslev Kommune over et stort område fra byen og ud til østkysten, så her kan du bo ved vandet, i skoven eller på landet uden at blive forstyrret af larmende naboer og larmende bytrafik, siger Birgit Daetz.


Gå med røven bar

Hos EDC Torben Larsen i Silkeborg kan man godt genkende billedet.

- Sagtens. Specielt hvis vi sammenligner med 2011, siger ejendomsmægler Morten Snitkjær Damm, EDC Torben Larsen, der umiddelbart ville have vurderet stigningen til at være endnu højere end 80 procent.

- Jeg tror egentlig ikke der er kommet flere folk, der ønsker at flytte på landet. Men efter krisen er der igen kommet en tro på, at det er sikkert nok. Verden går ikke under. Nu tør man igen satse lidt økonomisk, siger han og pointerer, at det at flytte på landet er lidt »luksus«

- Det at have lidt jord, er jo ikke noget, man behøver. Men mange efterpørger fred og ro og så vil de gerne kunne »gå med røven bar«, uden at der er nogen naboer, der bliver stødt af det, siger Morten Snitkær Damm med et glimt i øjet.


Ro og og grøntsagsdyrkning

Også i 2015 og 2014 var det midtjyderne også købte flest landejendomme.

En af årsagerne er, at Region Midtjylland arealmæssigt er den største af de fem regioner.

- Og så er der meget forskellig natur, der er attraktiv for folk, der gerne vil bo i en landejendom, siger Birgit Daetz, der suppleres af Morten Snitkjær Damm.

- Når man flytter på landet, er det jo ofte et spørgsmål om at have naturen og de rekrative muligheder omkring sig. Måske vil man også gerne have lidt dyr, eller mulighed for at få en stor urtehave, hvor man - om end ikke selvforsynende - så dog kunne dyrke en stor del af sine egne grøntsager, siger han.


Ordet er dit