Tip os log ind

Lad os få en street art festival i Silkeborg Kommune

04. september 2018, 12.48

KUNST Tidligere på året bevilgede Silkeborg Kommune 200.000 kr. til et projekt med at etablere street art i Silkeborg by, for at give mere liv og flere farver til vores midtby. Dette projekt ventes igangsat i starten af september, men skal vi så stoppe der?

Nej, vi mener faktisk, at Silkeborg - som en hel kommune - har potentiale for meget mere kunst i vores byer. Vi ønsker derfor, at man afsætter midler i budgettet til at stable en street art festival på benene, hvor store dele af byrummet sættes i spil, og hvor lokale borgere også kan sætte deres præg på kunsten.

Skal det så kun ske i Silkeborg by? Nej, et forslag herfra vil være, at man sætter flere af kommunens byer i spil. Kunne det for eksempel ikke tænkes, at byer som Sorring, Gjern eller Thorning har lokale kunstnere, der vil være med til at forskønne deres lokalområde? Der findes mange gavle rundt i de mindre byer i hele kommunen, der oplagt kan udsmykkes af en lokal kunstner. På den måde kan vi få skabt en »Kunst-rute« gennem lokalområderne i hele kommunen. Det vil skabe fokus på de mindre byer og vil samtidig kæde hele kommunen sammen.

Vi tror i hvert fald på, at man med relativt få midler kan skabe endnu pænere - og mere interessante - byer, end vi har i dag, ved at gøre kunsten allestedsnærværende.


Ordet er ditMere Debat