Tip os log ind
Maria Temponeras kunne glæde sig over, at byrådet går fra fem til ni kvindelige medlemmer.
Foto: Martin Ballund

Kvinderne får markant større indflydelse

Ni kvinder valgt ind i det nye byråd - hvor der i dag kun er fem. Et vigtigt skridt fremad og basis for bedre beslutninger, mener Maria Temponeras (EL), som er en af dem, der har kæmpet for flere kvinder i lokalpolitik
24. november 2017, 10.28

BJEDSTRUP Ud over at hun selv og Enhedslisten har fået plads i det nye byråd glæder Maria Temponeras fra Bjedstrup sig også over, at det tirsdag lykkedes at virkeliggøre en anden vision - nemlig at få flere kvinder valgt ind i byrådet.

Hun er en af flere kvindelige kandidater på tværs af partiskel, som i valgkampen har kæmpet for, at få flere kvinder valgt ind, og det er altså en mission, som er lykkedes.

Hvor det nuværende byråd har fem kvindelige medlemmer, er der kommet ni ind i det nye.

- Vi er oppe på, at næsten en tredjedel er kvinder. Det er rigtig godt, siger Maria Temponeras.

- Flere kvinder er vigtigt fordi det giver mulighed for at få flere forskellige erfaringer bragt i spil.

- Når der sidder en forsamling af mænd i samme aldersgruppe, så er det også de samme erfaringer, der ligger til grund for beslutningerne.

Det giver færre erfaringer at trække på, færre ideer og et snævrere syn på løsningerne.

Derfor skal byrådet være så mangfoldigt som muligt - både på alder, køn etnicitet og andre måder, mener hun.

Der er for eksempel flere kvinder, der cykler og bruger offentlige transportmidler, og det betyder faktisk noget, når der skal træffes beslutninger om veje og offentlig transport, påpeger hun.

Derfor glæder hun sig over, at der er kommet ni kvinder i det nye byråd.

- Det vil hjælpe rigtig meget. Der vil være kvinder i alle udvalg. Det ville selvfølgelig være fint, hvis det var fifty-fifty, men en tredjedel kvinder er også ret godt, siger Maria Temponeras, som i øvrigt kan glæde sig over et flot personlig valgresultat, selv om partiet går en smule tilbage i Skanderborg Kommune.

Maria Temponeras fik 597 personlige stemmer - nok til en ottendeplads i top 10 og godt 200 mere end sidst.

- Det er jeg da glad og stolt over - at så mange har tillid til, at jeg kan gøre noget godt i byrådet. Det er ikke kun lokale stemmer, men rundt i hele kommunen, fortæller hun.

- Det giver mig et kæmpe skulderklap, som jeg vil tage med mig - og ydmyghed i forhold til at gøre mit bedste, siger Maria Temponeras, som kan bruge opbakningen, når hun skal forhandle med nogle af de mere garvede politikere.

- Så véd jeg, at jeg har lige så stor støtte blandt vælgerne, som de har. Det giver lidt afstivning i det politiske spil, siger hun.


Ordet er dit