Tip os log ind
»Kvinde på bænk« har fået mange venner gennem det trekvarte år, hun har siddet på Torvet. Henning Nagbøl Jørgensen er en af dem.
Foto: Jens-erik Sinnbeck

Kvinden på bænken skal sendes hjem

Arbejdsgruppe opgiver at skaffe de 250.000 kroner, den koster
08. januar 2018, 10.22

GALTEN Bronzeskulpturen »Kvinde på bænk« har været et populært indslag på Torvet i Galten siden maj sidste år.

Men snart vil den blive løftet væk og transporteret hjem til Bornholm og billedhuggeren Poul Ranslet, der har skabt den.

- Utrolig mange Galten-borgere har givet udtryk for, at de meget gerne så hende forblive på pladsen på Torvet, siger Tove Severinsen fra arbejdsgruppen bag Skulpturby Galten.


Kan ikke skaffe pengene

Men gruppen bider nu i det sure æble og erkender, at det ikke kan lade sig gøre at skaffe midlerne til at købe skulpturen. Den koster 250.000 kroner og der står kun 30.471 kroner på indsamlingskontoen.

Arbejdsgruppen har haft travlt med at kontakte fonde og andre mulige sponsorer - deriblandt kommunen - men har ikke haft held med sig.


Penge retur

- I gruppen har vi besluttet, at vi ikke kan nå i mål, og vi har aftalt med vognmanden, at »Kvinde på bænk« i uge 4 bliver hentet og sendt til Bornholm, siger Tove Severinsen.

Arbejdsgruppen vil i den kommende tid kontakte de bidragsydere, der har doneret penge til køb af »Kvinde på bænk« og tilbyde at sende pengene retur.


Udstilling gentages i 2019

Tre af de skulpturer, der var med i den første »Skulpturby«-udstilling forbliver i byen. Det er »To galtgrise« på Bytoften, »Adolescente« på Torvet og »Lysfanger« i haven ved Tjørnehaven.

Arbejdsgruppen har besluttet, at den succesfulde udstilling i det fri skal gentages i sommeren 2019. sinn


Ordet er ditMere Ry-Galten