Tip os log ind
Foto: Colourbox

Kommune sætter ind med hjælp til små børn med angst

Tilbyder gruppeforløb for forældre til børn helt ned til tre år, som er i risiko for senere at udvikle angstproblemer
29. april 2019, 10.31

FAVRSKOV En del børn og unge kæmper med angst og angstproblematiker. Nu øger Favrskov Kommune sin indsats over for børn helt ned til tre år, som er i risiko for senere at udvikle angst.

Det sker med en budgetudvidelse på 100.000 kroner om året, som gør det muligt, at tilbyde gruppeforløb, der retter sig mod forældre til 3-6-årige børn, som er tilbageholdende, generte og måske udvider en lettere ængstelig adfærd.

- Vi ved at disse børn har en øget risiko for senere at udvikle angst, og vi vil meget hellere forebygge, at børn og unge udvikler angst frem for at behandle det. Så vi er meget spændte på det forløb og glæder os til at høre erfaringer fra både deltagere og gruppeledere, siger afdelingsleder i PPR Psykologrådgivningen, Christina Rovsing Vingborg.

Det er Børne- og Skoleudvalget, som har besluttet at bruge pengene på børn og unge med angst, og pengene går til at oprette to ekstra gruppeforløb for børn og unge med angstproblematikker. Der findes i forvejen otte gruppeforløb årligt.

- Der er stor efterspørgsel på angstgrupperne, og vi får positive tilbagemeldinger fra de borgere, der har deltaget i en gruppe, siger Christina Rovsing Vingborg.

Der er grupper for de 7-12 årige, som følger det evidensbaserede program »Cool Kids«, mens de 13-18 årige følger programmet »Chilled«.

Fælles for forløbene er, at deltagerne og deres forældre får en række metoder til at håndtere angst og bekymring.

Der er også gruppeforløb for børn og unge med autismespektrumforstyrrelse efter programmet »Cool Kids - ASF«.

To medarbejdere fra PPR står for gruppeforløbene, og de består af seks til ti sessioner. ?lyng


Ordet er ditMere Favrskov-Hammel