Tip os log ind

Kom med forslag til fremtiden for »Nr. 33«

13. april 2019, 08.00

Det Gamle Rådhus Vi har i de seneste uger fulgt interesseret med i debatten om, hvad der skal ske med den tidligere biblioteks- og rådhusbygning i Them - også kaldet »Nr. 33«. For et par uger siden havde vi så muligheden for at snakke med den aktive borgergruppe, som pt. taler for bevarelsen af bygningen. Der gøres tanker om, at man vil flytte det lokale egnsarkiv (beliggende i Bryrup) dertil og ligeledes give museet i Them mulighed for at udvide. Det er interessante tanker, men vi er også interesseret i at høre, hvad andre lokale borgere evt. kunne skabe i lokalerne, nu hvor Økonomi- og Erhvervsudvalget skal forholde sig til husets fremtid.

Kunne man forestille sig, at det kunne blive et sted for byens og oplandets unge? Er der mon ikke lokale ildsjæle med bud på, hvordan »Nr. 33« kan udvikle sig? I så fald hører vi meget gerne fra dem.

For os er det dog et kardinalpunkt, at stedet bliver et supplement til de gode mødesteder i Them - og at det ikke vil dræne Them Hallerne og Toftebjerg for aktiviteter, men bidrage med noget nyt.

Vi noterer os, at Steen Vindum godt kunne overveje at give bygningen over til lokalt ejerskab. Byrådet har tidligere givet »Den Gamle Biograf« i Kjellerup og »Den Gamle Skole« i Lemming over til lokale foreninger - med succes. Så hvorfor skulle det ikke også kunne lade sig gøre i Them?

Vi ser frem til debatten - og modtager gerne forslag til, hvad »Nr. 33« skal bidrage med til Them og omegn.


Ordet er ditMere Debat