Tip os log ind
Man kan komme helt tæt på de bløde kyllinger, når Gothenborg i Them igen åbner dørene til økologisk høstmarked. Alle er velkomne til markedet i den kommende weekend, den 1. og 2. september. ?
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Økologisk høstmarked på Gothenborg

Sidste år var mere end 3000 forbi Gothenborg i Them, da der var høstmarked. I weekenden har man igen muligheden
29. august 2018, 19.40

Them Kom på landet og oplev dyreliv og madglæde, når Gothenborg i Them inviterer til økologisk høstmarked i den kommende weekend, den 1. og 2. september.

Her kan man blandt andet opleve, hvordan de økologiske råvarer bliver produceret, stille spørgsmål, hilse på gårdens dyr og gå på opdagelse i gårdbutikken, som blandt meget andet er fyldt med hjemmelavede marmelader og selvfølgelig det økologiske fjerkræ fra Gothenborg.


Mange aktiviteter

Der er også mulighed for at komme på fjerkræsafari, hoppe i halmborgen, køre en tur i hestevogn, komme op i en brandbil, gå en tur rundt i det store drivhus og køkkenhave samt besøge de mange husflidsstande i laden.

- Vi holder økologisk høstmarked på Gothenborg, fordi vi gerne vil give børn og voksne mulighed for at komme ud og opleve, hvordan vores økologiske fjerkræproduktion foregår. Vi har valgt at drive økologisk landbrug, fordi vi gerne vil give danskerne en helt særlig smagsoplevelse på middagsbordene, fortæller gårdejerne Lone og Lars Hedegaard.

- Fjerkræet på Gothenborg produceres efter dyrenes naturlige adfærd og årscyklus. De kommer på græs til foråret og går udenfor på markerne, mens græsset er i vækst. Dyr skal opdrættes ude i naturen, hvor de hører til. Vi glæder os rigtig meget til at vise rundt og fortælle om vores dagligdag her på Gothenborg, fortsætter parret.

Gothenborg er blandt de 80 økologiske landmænd over hele landet, som åbner deres landbrug og inviterer danskerne ud for at se, hvor dyrene bor, og hvor de økologiske gulerødder, æbler, bøffer, æg og havregryn kommer fra. På Gothenborg bliver der mulighed for at komme helt tæt på al fjerkræet - kyllinger, kalkuner, gæs og ænder

I 2017 var der 77.000 danskere, der trak i gummistøvlerne og drog på landet til økologisk høstmarked. På Gothenborg havde de sidste år omkring 3200 gæster til høstmarkedet.


Ordet er ditMere Them