Tip os log ind
Ifølge ofret og et vidne medbragte en 41-årig mand to store kokkeknive, da en mand onsdag eftermiddag blev stukket i Kjellerup,

Knivstiks-anklaget blev varetægtsfængslet

41-årig mand nægter sig skyldig i knivoverfald i Kjellerup. Men erkender, at han har et udestående med ofret, som han hævder solgte ham forgiftet hash
28. juni 2018, 15.10

KJELLERUP En 41-årig voldssigtet mand blev ved et grundlovsforhør i Byretten i Viborg torsdag varetægtsfængslet for fire uger.

Manden står anklaget for onsdag eftermiddag i en lejlighed i Østergade i Kjellerup at have slået en jævnaldrende mand i hovedet med skæftet på en køkkenkniv. Samt for flere gange at have stukket ud efter ofret, som blev skåret i den ene hånd.

Den 41-årige mand, der blev anholdt på sin bopæl i Kjellerup, nægtede sig under grundlovsforhøret skyldig i anklagen.

I første omgang nægtede han at udtale sig. Men undervejs i fremlæggelsen af afhøringsrapporter af ofret, hans eks-kæreste og to naboer, sygehus-journal, gerningsstedsundersøgelse og fotos fra gerningsstedet blev det den 41-årige mand for meget.

Han ville pludselig godt besvare anklagerens spørgsmål, hvis hun ikke ribbede op i hans kriminelle fortid, fortalte han. Henvendt til sin beskikkede forsvarer sagde han:

- Jeg er nødt til at bringe det på banen nu. Jeg har ingen anden mulighed, sagde han, hvorefter han forklarede om de to mænds relation.

Den 41-årige fortalte, at han ikke havde været på gerningsstedet onsdag, men at han kendte det 41-årige offer fra handel med stoffer. Han havde købt hash af ofret og han vedstod, at han var meget vred på ham.

- Han har solgt mig hash, som han har forgiftet. Han har begået direkte mordforsøg på mig. Jeg vil lægge sag an mod ham efter det her.

- En, der forsøger, at slå mig ihjel vil jeg bare have ned med nakken. Men ikke på sådan en måde (knivstikkeri, red.), sagde den 41-årige mand, der tidligere er dømt for vold og grov vold, og for overtrædelser af knivloven.

Anklageren begrundede sit krav om fængsling med, at ofret og hans eks-kæreste havde været chokeret under den første afhøring, og at de skulle afhøres på ny. Der var også andre vidner, der skulle høres, og anklagemyndigheden vil være sikker på, at den voldssigtede ikke forsøger at påvirke sagens vidner.

Dommeren var enig i begrundelserne. Betydning havde hans fortid, og det faktum, at den nye sag er sket i prøvetiden efter løsladelsen fra fængslet.

Manden blev foreløbig fængslet frem til 26. juli. Efter samråd med sin forsvarer kærede han fængslingsbeslutningen til landsretten, som formentlig fredag beslutter, om byrettens afgørelse var korrekt.


Ordet er ditMere Kjellerup