Tip os log ind
  • 1/: Kejser Akihito af Japan, der abdicerede forleden, har arbejdet på at gøre Japans ophøjede kejserfamilie mere tilgængelig, og han har gennem besøg i hele verden forsøgt at sone landets rolle i Anden Verdenskrig.
    Foto: Ritzau Scanpix
  • 1/: Da kejser Akihito og kejserinde Michiko i 2005 besøgte stillehavsøen Saipan, hvor omkring 30.000 japanske og godt 3.000 amerikanske soldater mistede livet, bukkede parret dybt i retning af havet og mindedes på den måde krigens ofre på begge sider.
    Foto: Ritzau Scanpix
  • 1/: Kejser Naruhito, som den 1. maj overtog tronen efter sin fars abdikation, er uddannet som historiker fra Oxford University i England og vurderes at være mere internationalt orienteret end sin far.
    Foto: Ritzau Scanpix

Kejseren, der gjorde op med fortiden

Den japanske kejser, der abdicerede forleden, har fået tilnavnet Fredens Kejser, fordi han har insisteret på et opgør med det tabu, der har hvilet over de forbrydelser, Japan begik under Anden Verdenskrig. Mange er taknemmelige, men der er også dem, der næppe begræder hans afgang - herunder premierminister Shinzo Abe
05. maj 2019, 13.23

Ordet var velvalgt, og det kan ikke have undgået at provokere premierministeren, men når den japanske kejser taler, holder man gode miner til slet spil....

Allerede abonnent? Log ind her
Mere Livsstil