Tip os log ind

Kassebyggeri i Silkeborg

21. marts 2019, 12.34

GRÅT MJA havde 18. marts en leder, hvori man kommenterede nybyggeriet i Silkeborg. Lederens overskrift lød: »Giv Silkeborg ro til foryngelseskuren«.

Man kan da vist konstatere, at det eneste, Silkeborg ikke får, er ro i den såkaldte foryngelseskur. I fem år kan man som nabo og silkeborgenser forudse, at de omfattende byggerier i og omkring Østergadekrydset og Kvickly-grunden bliver præget af larm og rod.

Der var et billede tidligere i avisen, hvor man ser, hvordan slutproduktet af det omfattende byggeri på Kvickly-grunden kommer til at se ud; det lignede noget fra en grå indfaldsvej til København.

Desværre er sagen den, at det såkaldte nye Silkeborg netop kommer til at ligne andre byer, der også som besatte deltager i foryngelseskure rundt om i landet.

Sagen er også den, at der bygges den ene slags firkantede kassebygninger efter den anden. Alle sammen meget ensartede punkthuse. Silkeborg bliver desværre ikke til at kende igen om ti år. Man kan frygte, at Silkeborgs tidligere så hyggelige atmosfære forsvinder.

Og alt det der med, at Silkeborg skal sættes på danmarkskortet - er en smart formulering. Silkeborg er allerede på danmarkskortet i form af sin charme, kultur og natur. Der er derimod faktisk risiko for, at Silkeborg ryger af danmarkskortet, fordi byen kommer til at ligne alle de andre byer, der også mærker pensionsselskabernes forudsigelige og anonyme byggerier.

Det er godt, at der investeres i Silkeborg - men glem ikke, at det der gør Silkeborg til Silkeborg, faktisk er Silkeborg!

Lad os derfor nu værne om Silkeborgs DNA og undgå at plastre byen til med ensartede boliger.

Og huske at bevaring og forandring skal gå hånd i hånd i respektfuld harmoni for Silkeborg og omegn.


Ordet er ditMere Debat