Tip os log ind
  • 1/: Burj Khalifa i Dubai i De Forenede Arabiske Emirater er med en højde på 828 meter verdens højeste bygning og er kendt i det meste af verden - blandt andet efter at have spillet en vigtig rolle i actionfilmen »Mission: Impossible - Ghost Protocol«.
    Foto: Colourbox
  • 1/: Taipei 101 i Taipei i Taiwan måler 509,2 meter og har 101 etager over jorden, deraf navnet, og fem underjordiske. Bygningens elevatorer kan nå en hastighed på 63 km/t. og bringe folk fra stuen til 89. etage på 39 sekunder.
    Foto: Colourbox
  • 1/: Petronas Towers i Kuala Lumpur i Malaysia er to ens skyskrabere bygget ved siden af hinanden. De var engang verdens højeste bygninger, men er senere blevet overgået, de er dog stadig det største tvillingetårn i verden.
    Foto: Colourbox

Kapløbet om verdens højeste skyskraber er rykket østpå

Teknologi, kapital og ego skød i slutningen af 1800-tallet et ræs mod skyerne i gang i Amerikas storbyer, og det er fortsat lige siden - nu blot i Asien og Mellemøsten. Ifølge eksperter skal højderne i fremtiden regnes i kilometer, hvis ellers investeringer og lejere er med på ideen
22. juli 2018, 16.02

En højde på 828 meter. 31.400 tons stål. Penthouse-priser, der ligger på den anden side af hundrede millioner kroner. Verdens hurtigste elevator, der kan klare ...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Udland