Tip os log ind
  • 1/: Skaberne af Equal Earth-kortet har forsøgt at lave et kompromis, der både tager hensyn til landmassernes indbyrdes størrelse og landmassernes form, så verden er let genkendelig.
    Foto: Faculty Of Information Technology, Monash University, Melbourne
  • 1/: Gall-Peters-kortet blev indført i folkeskolerne i Boston for at vise det rette størrelsesforhold mellem kontinenterne, men løsningen viser nogle meget langstrakte landmasser, som om verden er gået ind i et spejlkabinet.
    Foto: Faculty of Information Technology, Monash University, Melbourne
  • 1/: Langt de fleste mennesker er vokset op med Mercator-kortet. Det bruges stadig til navigation, men de korrekte vinkler betyder, at landmasser langt fra ækvator bliver alt for store. Grønland er eksempelvis 14 gange mindre end Afrika i virkeligheden.
    Foto: Faculty of Information Technology, Monash University, Melbourne

Kampen om verdenskortet

Der findes ikke noget, der hedder et perfekt kort - kun forskellige versioner, hvoraf det nyeste, Equal Earth, netop er blevet offentliggjort. De forskellige kort er med til at forme vores forståelse af verden, hvilket bliver udnyttet politisk af lande, der ønsker at fortælle en bestemt historie om sig selv
09. september 2018, 12.00

Sidste år besluttede bystyret i storbyen Boston i USA at skifte verdenskortene i de offentlige skoler ud, hvilken blev noget af en øjenåbner for eleverne....

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Livsstil