Tip os log ind
  • 1/: Det er første gang, at Dyrehavsbakken har pyntet op til jul og holder åbent i december.
  • 1/: Vi nyder den store julefrokost på Postgården i Korsbæk, og hvem ved, måske møder vi nogle af byens spidser?
  • 1/: Mon der hersker juletravlhed i Skjerns Magasin?

Julemagi på Bakken med Læserklubben

Dagstur til Dyrehavsbakken med julefrokost på Postgården i Korsbæk, gløgg i Elverdybet, rundvisning samt masser af julehygge. Læserklubben tager til Klampenborg fredag 14. december
14. oktober 2018, 09.02

Kom i julestemning, annoncerer Bakken. Fortryllende lysinstallationer, hyggelige juletoner og duften af jul. Julen på Bakken bliver en magisk oplevelse for både store og små.

For første gang i 435 år holder Bakken åben i december, og stedet lover ren julemagi, når Dyrehaven, julelysene og Bakken smelter sammen i et stemningsfuldt juleeventyr.


Verdens ældste af slagsen

Med Skave Turistfart som teknisk arrangør drager Læserklubben mod øst og verdens ældste forlystelsespark fredag morgen mellem klokken seks og syv. Vi samler deltagere op i Herning, Ikast og Silkeborg og holder undervejs ind og får vores morgenkaffe på et cafeteria ved motorvejen.

Vi ankommer til Bakken ved middagstid og søger med det samme mod Korsbæk, hvor vi er »inviteret« til julefrokost på selve Postgården.


Julefrokost som dengang

I dagens anledning er der pyntet fint op i den velansete restaurant, hvor overtjener Olsen huserede. I disse skønne omgivelser får vi serveret julebord med klassisk julemad tilberedt fra bunden af gode råvarer. Postgårdens delikate julebord består af tre serveringer:

Første fadservering: Modnede sild med kapers. Æg og rejer samt røget laks med urtedressing.

Anden fadservering: Hønsesalat med grønne asparges. Glaseret skinke med grønlangkål. Julemedister med sennep og rødkål.

Dessert: Ris a la mande.


Teltholderen viser og fortæller

Vi forlader Postgården og mødes med en af teltholderne, der viser os rundt på Dyrehavsbakken. I en times tid får vi historien om verdens ældste eksisterende forlystelsespark, der åbnede i 1583. Vi går rundt i parken og får en klar fornemmelse af den stemning af folkelighed og tradition, som hersker her.

Siden Kirsten Piil opdagede den helbredende kilde for mere end 400 år siden, har Bakken tiltrukket millioner af sommerglade gæster fra nær og fjern. I dag er parken den anden mest besøgte attraktion i Danmark og drives stadig af dedikerede teltholdere samt deres familier. Selvom det ikke længere er den helsebringende kildevand, der tiltrækker de mange gæster, så har Dyrehavsbakken utroligt meget at byde på fra skøn natur til frimodige bakkesangerinder.


Gløgg med udsigt

Efter rundvisningen ender vi i Elverdybet, caféen med Dyrehavsbakkens bedste udsigt. Her venter æbleskiver og gløgg med romrosiner.

Herefter er der tid på egen hånd til at opleve det herlige sted.

Gå på opdagelse i julemarkedet, snup en tur i karussellen eller gå en tur gennem Matadors hjemby. Der bliver uden tvivl magiske juleøjeblikke til alle.

Klokken 18 vender bussen mod vest, og vi kan forvente at være i vores hjembyer mellem klokken 22.30 og 23.30.


Inkluderet i prisen

Prisen for denne dagstur er 1095 kroner for abonnenter. Ikke-abonnenter kan deltage for 1145 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel

Morgenmad

Julefrokost på Postgården

Gløgg og æbleskiver

Rundvisning på Dyrehavsbakken

Turleder

Alle får faste pladser i bussen, men ønsker du en helt bestemt plads, kan den reserveres for 50 kroner.

Tilmelding til Læserklubben.


Ordet er ditMere Rejser