Tip os log ind
I aften er der igen møde i Hampen om situationen omkring de mange kronhjorte i kommunen.

Jægerråd holder til møde om kronvildt

Ikast-Brandes jægerråd holder i aften møde igen for at gjort noget med kronvildt-trykket
31. marts 2016, 08.39

Hampen Sidste år holdt Ikast-Brande Kommunes jægerråd, sammen med Gludsted og Nørlund hjortelav, et møde i Hampen Hallen i maj måned om kronvildtforvaltningen. Man frygtede, at hvis man ikke gjorde noget lokalt, risikerede man, at der blev trukket noget ned over hovedet på jægerne fra højere sted.

Man blev enige om, en indstilling til den midtjyske hjortevildtgruppe, som langt hen ad vejen var lydhør over for de lokale ønsker.

Men da forslagene kom til den nationale hjortevildtgruppe blev de lokale forslag fejet væk. Nye jagttider bliver trukket ned over hovedet på de lokale jægere.

I stedet for at lægge sig fladt ned vælger man dog, at arbejde videre, så derfor indkalder man igen til møde i Hampen Hallen med kronvildtet som emne.

Her vil man sætte fokus på den lokale afskydning. Hvordan er fordelingen mellem kalve, hinder og hjorte?

Politikerne har via Vildtforvaltningensrådet ønsket en mere ligelig fordeling mellem hinder og hjorte, og så har man ønsket en større andel af ældre hjorte.

Det har været ønsket i flere år, og derfor har 6- og 8-ender hjorte været fredet i det midtjyske.

Lokalt mener man, at man er godt på vej til at nå målet; den nuværende fredning har virket, og det er dette, man sætter sigtekornet mod på mødet i Hampen Hallen i aften.


Ordet er dit