Tip os log ind
Foto: Martin Ballund

Intet er afgjort

14. maj 2019, 12.42

Forsiden på avisens sportssektion mandag kunne sådan set dække 3 åbne spørgsmål.

De forestående valg

En håndboldkamp på Fyn.

Og en forestående fodboldkamp mellem SIF og de lokale og stærke rivaler fra Viborg.

De to (rigtige) sportskampe ligner hinanden på den måde, at de lokale hold med sejre stort set har sikret det, det drejer sig om, en plads i semifinalen i håndboldslutspillet og en oprykning til Superligaen. Og i tilfælde af uafgjorte resultater er den hellig gral om ikke velforvaret så dog muligvis sikret.

Kampen mod Viborg lader til at sætte sæsonens tilskuerrekord på Jysk Park ude ved Ringvejen. Og mange når nok først at læse disse linjer, når resultatet er kendt. Så lad det være et stille ønske, at det bedste hold, når kampen er ovre, er det med Plaffeministeren. Spillet har, i den desværre velfortjente sæson med nedrykning til 1. division, været alt for ustabilt til at holdet ligner er superligahold. Men kan holdet tage sig sammen og sætte Viborg på plads, er oprykningen (næsten) sikker alligevel. Og så er der vel i de sidste kampe samlet set vist takter, der kan begrunde en tilbagevenden til den bedste række.

Når der er udskrevet valg, får vi efter en uges tid, lige så sikkert som amen i kirken pinsedag, en debat om valgplakater.

De er grimme, virker ikke, og de er sat ulovligt op, for tidligt eller de forkerte steder.

Avisen har endog i år ofret en leder på emnet. Og en delvis lokal kandidat havde travlt med at få borgmesteren på banen.

I den forbindelse synes man, at overse to -tre ting.

Valgforskere medgiver partierne, at plakater faktisk virker.

Der er utroligt mange plakater i Silkeborgområdet, bl.a. fordi kampen om det store regeringspartis mandater i storkredsen er usædvanlig tæt.

Plakater er trods alt en billig form for markedsføring. Vælgerne ville korse sig, hvis de vidste, hvad en lille annonce på avisens forside eller en side 3 i MJA eller Ekstraposten løber op i, og så med moms oveni.

Oh ja, reglerne skal holdes. Men er det egentlig en nyhed, at nogle få plakater kommer op før de egentlig må? Og behøver man besvære borgmesteren med det? Den valgbestyrelse, han er formand for, har jo intet - som i slet intet - med det at gøre.

Klummeskribenten er faktisk mere betænkelig ved, at Europaparlamentsvalget er ved at blive helt overset i historier om valgkamptog, der starter naturbrande. Selv branden i Stenbjerg Plantage i Thy fik Kristian Pihls lejede tog i nogle medier skyld for.

EP-valget er måske ikke præget af spektakulære kandidater som nogen af dem, der vil i Folketinget. Men af kandidater, der vil noget med et sæde i Bruxelles og Strasbourg. Kandidater, der brænder for en sag. Så gør dem og jer selv en tjeneste ved at stemme på en af dem om knap 2 uger.


Ordet er ditMere Debat