Tip os log ind
  • 1/: Bjarne Nebel er glad for, at han har friskt, grønt græs til sine køer og kvier, selvom foderværdien af græsset ikke er helt på højde med det græs, som den naturlige vanding fra oven kan give. Så de firbenede skal også arbejde ekstra for at få tilstrækkeligt med foder. De får så suppleret op med ekstra foder i stalden, for malkekvæg skal have deres mad, så de kan yde mest mulig mælk og af en god kvalitet. Vandingsmaskinen i baggrunden forbruger cirka 35 kbm vand i timen, og i alt forbruger Bjarne Nebel omkring 350 kbm vand i døgnet til vanding. Vandet er gratis, da det kommer fra egen boring.
  • 1/: Vandingsmaskinerne er koblet på en stor »vandhane«, som er del af de vandingsledninger, der er ført ud i Serup Vestergaards marker. Vandingsmaskinen kører så automatisk frem og tilbage i det spor, som den er sat til at køre i. Trods vandingen giver græsset ikke helt så meget som i normale år, for faktisk bryder græs sig ikke om høje varmegrader.
  • 1/: Det er meget nemt at konstatere, hvor stor gavn vandingen gør, og hvor stor skade tørken gør. For tager man en tot græs fra det vandede areal og en tot græs fra lige i kanten, hvor vanderen ikke når ud, så er det tydeligt, at det uvandede græs er dødt og helt uden foderværdi.
  • 1/: Der er også andre, der har glæde af, at Bjarne Nebel vander sine græsmarker og afgrøder. For der kommer meget vildt og kronvildt og fouragerer i markerne.

Intens vanding holder græsset grønt hos den økologiske landmand i Sepstrup

Vandingsmaskinerne er nødt til at køre næsten i døgndrift på Sepstrup Vestergaard for at holde tørken stangen og sikre grønt, frodigt græs til køerne
11. juli 2018, 14.54

SEPSTRUP Mens mange landmænd lige nu kan se deres græsmarker ligge gule og tørre hen, samtidig med at deres andre afgrøder modner for hurtigt uden forinden at...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Erhverv