Tip os log ind

Ingen dækning for sundheds-ministerens sygehusgaranti

26. april 2019, 12.39

SYGEHUSET Hun kom, hun så og det hun sagde var løgn. Så kort kan det siges. Og det er bestemt ikke hver dag, at man påstår, at ens politiske modstandere lyver, men der er desværre - for Venstre og Sundhedsministeren - klokkeklar dokumentation for at det sundhedsministeren sagde til borgerne i Silkeborg, ikke var sandt.

Få dage før Venstres sundhedsminister Ellen Trane Nørby var til debat med mig i Silkeborg om regeringens sundhedsreform, havde statsminister Lars Løkke Rasmussen garanteret, at der ikke ville blive lukket akutsygehus i forbindelse med regeringen og Dansk Folkepartis sundhedsreform. Det var jo godt for de byer, som har et akutsygehus. Men det har Silkeborg ikke, og derfor var der ikke udstedt en garanti mod lukning af Silkeborg Sygehus.

Men så kom sundhedsministeren til Silkeborg og ville prøve at give en eller anden form for garanti. Og det lød jo umiddelbart meget godt, det hun sagde, men det var bare ikke sandt.

Hun forsikrede nemlig de fremmødte borgere om, at Regionshospital Silkeborg ikke skulle lukke. Og det samme med akutlægebilen. Sundhedsministerens begrundelse var, at regeringen nævner Regionshospital Silkeborg i sit udspil og satte trumf på med følgende udtalelse: »Så vi nævner det nok ikke, hvis det var fordi, at vi synes, at Silkeborg ikke skulle fortsætte med at eksistere, så selvfølgelig skal det det«, udtalte hun fra scenen og til snurrende tv-kameraer.

Men hvis man faktatjekker hendes udtalelser, som TV2 Østjylland bragte som tophistorie samme aften, så er garantien intet værd, fordi det hun siger ikke er sandt. Regionshospital Silkeborg er slet ikke nævnt i regeringens udspil - og derfor kunne Sundhedsministeren ikke frede hospitalet med henvisning til det.

Sundhedsministeren nævnte i TV2 Østjyllands indslag Psykiatriens Hus og »sygehuset i Silkeborg« særskilt. Så hun kan ikke dække sig ind under, at hun henviser til Psykiatriens Hus, som er nævnt i regeringens udspil. Hun forsikrer os om at »sygehuset i Silkeborg« skal fortsætte med at eksistere, fordi regeringen nævner det i sit udspil. Men de nævner det slet ikke.

Det der står tilbage er, at Venstre og de øvrige borgerlige partier ikke kan garantere, at deres sundhedsreform, ikke er begyndelsen på enden for Silkeborg Sygehus.

En stemme på et borgerligt parti eller en borgerlig kandidat ved det kommende folketingsvalg, kan derfor meget vel være begyndelsen på enden for Silkeborg Sygehus.


Ordet er ditMere Debat