Tip os log ind
  • 1/: Friluftsscenen
  • 1/: Bådmiljø
  • 1/: Gåture
  • 1/: Legepladsen


Indelukket: En oase fyldt med outdoor

Selvom navnet Indelukket ikke leder tankerne mod outdoor, kræver det blot et besøg, før du er overbevist. Indelukket er en naturrig oase midt i Silkeborg, som både byder på aktiviteter og plads til en pause lige ved Gudenåen
18. april 2019, 13.00

I naturskønne omgivelser er der mulighed for at udfordre familien, kæresten eller hvem du har lyst til. Indelukkets minigolf består af 18 huller med varierende sværhedsgrad, så der er plads til folk på alle niveauer. Banen er åben fra april til september, og især når solen står højt, er der gang i køllerne midt i Indelukket. Banen blev anlagt tilbage i 1950, og dermed er der tale om Danmarks ældste minigolfbane med 18 huller. Siden da har banen dog fået en kærlig hånd.


Tid til madpakken

Rugbrødsmaden eller frikadellerne smager formentlig en tand bedre, hvis de nydes i Indelukkets grønne omgivelser. I området findes flere borde-bænke-sæt og dermed mulighed for at nyde frokost, kaffe eller hvad ganen trænger til. Her er både mulighed for at gemme sig i en hyggelig krog eller nyde områdets åbne arealer med udsigt til Gudenåen. Ej at forglemme er der fine, gratis toiletforhold i den sorte bygning ved siden af Indelukkets spisested. Den blev opført sidste sommer. Her er det også muligt at tage bad mod betaling.


Leg, børn, leg

Allerede nu er der plads til leg på legepladsen ved snackbaren i Indelukket, der rummer flere legeredskaber og ofte danner rammen om timelang koncentration og latter blandt børn og barnlige sjæle. Men til sommeren 2020 forventes legen at blive endnu sjovere i Indelukket. Her vil en superlegeplads til fire millioner kroner stå færdig. Superlegepladsen bliver lavet i samarbejde med børn fra daginstitutioner og udvalgte skolers indskolinger og mellemtrin.


Bådmiljøet langt fra kysten

Der er noget fredeligt over synet af de både, som vugger og skvulper i Gudenåen langs landjorden i Indelukket. På trods af Silkeborgs placering midt i Jylland med langt til havet, er bådmiljøet stærkt kendetegnende for Indelukket, hvor også motorbådsklubben holder til. Her er også plads til de mindre af slagsen, og i Indelukket finder man også Silkeborg Kajak og SUP Center, hvor der er mulighed for at leje en kajak.


Appetit på dansk mad

Frygt ej, hvis du ikke har madpakken med på din vej rundt i Indelukket. Her er nemlig rig mulighed for et godt måltid på Indelukkets Spisested ved Motorbådsklubben. Til frokost såvel som aften er spisestedet tro mod den klassiske danske mad, og hver torsdag står menuen på stegt flæsk ad libitum.


Spis en is - eller andet godt

Mhmm - en stor vaffelis med iskugler, guf og flødebolle. Mindre kan måske også gøre det, men uanset størrelsen på den søde tand, kan fristen nemt stilles i Indelukkets Snackbar. Og her er prisen på isen bemærkelsesværdig. I sommeren 2018 testede Midtjyllands Avis kiloprisen på vaffelis med tre kugler hos flere af Silkeborgs populære isforhandlere. Resultatet viste, at du får den største is for pengene i Indelukket. Det er værd at tage med i ligningen, når isen frister.


Friluftscenen og de hede rytmer

Med den fine udendørsscene danner Indelukket hvert år ramme om Hede Rytmer, der tiltrækker tusindvis af festglade folk. I år finder Hede Rytmer sted fra 30. maj til 1. juni, hvor blandt andre D-A-D, The Minds of 99 og Dizzy Mizz Lizzy spiller. Friluftscenen bliver også brugt til en række andre begivenheder og koncerter. Til august er det eksempelvis Lars Lilholt, der indtager scenen. Det er planen, at der i 2020 afsættes penge til at erstatte den eksisterende toiletbygning nær scenen med en ny sanitetsbygning med op til 20 toiletenheder og handicaptoilet.


Gå på opdagelse

Både nysgerrige slentrende og hurtigt-marcherende typer kan gå på opdagelse ad de små stier i Indelukket. En oplagt rute til gåturen er at følge stien fra motorbådsklubben henover den lille ø, hvor bådene ligger omkring. Når øen er passeret via de små gangbroer, kan du følge stien et godt stykke langs åen. Efter nogle hundrede meter drejer stien til venstre, og hvis du følger hovedruten et stykke vej endnu ender du inden længe ved Aqua. Hvis du ikke er til en bestemt rute, kan du også bare slå dig løs og udforske området. Måske du ender ved Myrhuset ved Skallervig eller andre smukke steder.


Campingpladsen midt i skoven

Midt i skoven - tæt på byen. Det er sloganet for Gudenåens Camping, som ligger umiddelbart bag Friluftscenen i Indelukket. Her er der mulighed for overnatning, hvad end du vil leje eller selv medbringe. På campingpladsen findes et væld af aktiviteter som legeplads, hoppepude samt mulighed for bordtennis og basket. Pladsen byder blandt andet også på et udekøkken til de lyse sommeraftner, ligesom det er muligt at leje kano.


Ordet er dit