Tip os log ind
  • 1/: Veninderne og studiekammeraterne Maria Sillasen (til venstre) og Shania Thestrup er normalt meget sociale og snakkende - altså når de er sammen med venner og folk, de kender. Anderledes er det, når de rejser alene. Så bliver de pludselig meget private og indadvendte.
  • 1/: Emilie Larsen udfordrer sig selv, når hun kører i tog. For hun har social angst. Omvendt har hun mange positive oplevelser med den kontakt, hun nogle gange får med andre mennesker på togrejsen.
  • 1/: Trine Mandal Mortensen kunne godt tænke sig et opgør med danskernes måde at være ultra-private på i det offentlige rum. For det kan være en rigtig god oplevelse at falde i snak med folk, man slet ikke kender.
  • 1/: Med deres valg af sæder og kropssprog samt flittig brug af mobiltelefoner og andet udstyr signalerer de fleste rejsende i forvejen tydeligt, at godt vil være i fred. Og vil man være helt sikker på, at man ikke bliver udsat for snak, har man muligheden for at vælge stillezonen.
  • 1/: Togpassagerer spreder sig typisk jævnt gennem togstammen, så der er størst mulig afstand til andre passagerer. Skal man endelig sidde sammen med eller overfor fremmede medpassagerer, så bliver sæderne ved bordene valgt først.

I toget vil vi ikke forstyrre nogen - og have fred til os selv

Danskerne er blevet så uvante med at snakke med fremmede på rejsen, at det ligefrem kan virke upassende at gøre det. På førstedagen for avisens undersøgende serie »Hvordan gør vi her«, sendte vi en journalist og en fotograf på togrejse for at høre, om vi snakker sammen på rejsen
04. april 2019, 12.02

SILKEBORG Straks efter indstigningen i toget på Silkeborg Station, scanner øjnene lynhurtigt: Hvor er der flest ledige pladser? Øjeblikket efter er det sædet...

Allerede abonnent? Log ind her
Mere Silkeborg