Tip os log ind
Foto: Jens Anker Tvedebrink

Hvorfor skal vi absolut være 100.000 indbyggere i Silkeborg?

30. juli 2018, 13.29

VÆKST I Silkeborg kommunes erhvervshandleplan for 2018 står blandt andet. »I Silkeborg vil vi vækst«, og at målet er 100.000 indbyggere i kommunen inden 2025. Vi er i dag ca 92.000 indbyggere. Jeg synes imidlertid, at det er lidt uklart, hvorfor vi absolut skal være 100.000? Hvad er den dybere mening, og gavner det i det hele taget borgerne?

Silkeborg er allerede i dag på størrelse med nabokommunerne Viborg og Horsens, og væsentlig større end både Favrskov, Ikast-Brande og Skanderborg kommuner. Jeg har ikke kunnet finde nogen forklaring på tallet 100.000, jeg tror simpelthen det er et tilfældigt tal. Det er i hvert tilfælde ikke et udtryk for, hvor mange indbyggere der skal til for at skabe et godt handelsmiljø, her bliver Silkeborg klart distanceret af f.eks. Herning med 89.000 indbyggere. Det er heller ikke udtryk for, hvor mange mennesker der kan skabe et godt erhvervsmiljø, her får Silkeborg baghjul af f.eks. Ikast-Brande med kun 41.000 indbyggere.

Efter min mening burde Silkeborg satse på kvalitet i stedet for kvantitet. Naturen og miljøet kan efter min mening ikke undgå at komme under pres, når man fortsætter denne evindelige udstykning af nye bolig og erhvervsområder. Og det er vel i sidste ende naturen, der er Silkeborgs største aktiv i forhold til nabokommunerne?


Ordet er ditMere Debat