Tip os log ind
  • 1/: Hvinningdal Skov rummer også et pænt stort vandhul, som Jan Kjærgaard her står ved.
  • 1/: Skoven tjener flere formål. Den skal beskytte silkeborgensernes grundvand. Det er et rekreativt område til de mange beboere i Hvinningdal-området. Og så er det i høj grad også en produktionsskov, der med tiden skal levere godt træ til tømmer og andre formål. Bøgebevoksningen her er fra 2000. Træerne er plantet tæt, for det giver de mest regulære stammer. I de kommende mange årtier, skal der med mellemrum tyndes ud.
  • 1/: Danmarks højeste træ om 100 år? Den orange afmærkning på denne douglasgran fortæller, at den ikke må fældes ved udtyndinger. Nåletræsbeplantningerne i Hvinningdal Skov er en blanding med trefjerdedel rødgran og en fjerdedel douglas. Sidstnævnte kan blive meget høje. Danmarks højeste træ er en douglas, der står nær Slåensø. Den blev for nylig målt til 53,7 meter.
  • 1/: Dyrelivet har gode passagemuligheder ved den store dalbro over det gamle grusgravområde.
  • 1/: Under udgravningerne til motorvejen blev der fundet en stor larvikit-sten, der for mange tusinde år siden blev ført hertil sammen med ismasser fra det sydlige Norge. Stenen blev flyttet til dette sted, hvor Karlshøjgård tidligere stod.
  • 1/: I forbindelse med jordopkøbene til motorvejen, blev der overdraget et nyt areal til Naturstyrelsen for at indgå i Hvinningdal Skov. Her var en ældre bevoksning, der blev fældet, og nu er der plantet nyt.
  • 1/: En stille oase. I en lille, gammel grusgrav er der indrettet shelterplads. De høje skrænter og træerne giver en så god beskyttelse, at man ikke hører motorvejen mindre end 200 meter borte. Stedet er meget populært, og vil man overnatte her, skal man reservere pladsen ved Naturstyrelsen Søhøjlandet.

Hvinningdal Skov lever - trods motorvejen

Dyrelivet ser her efter et par år ud til at have vænnet sig til de nye forhold, og det har friluftslivet også
10. juni 2018, 06.12

Hvinningdal Først bruger staten og den kommunale vandforsyning et anseeligt millionbeløb på at opkøbe jord og plante træer. Og næppe er træerne blevet så høje, ...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind