Tip os log ind
question. 3d

Hvilke mølleplaner Peter Nyegaard Jensen?

23. april 2019, 11.16

VINDMØLLER Peter Nyegaard Jensen (V) opfordre sine byrådskolleger til at stå fast, udvise mandsmod og oprigtig støtte under overskriften »Hold fast på mølleplanerne« i et debatindlæg den 16. april.

Det kunne måske have hjulpet læserne hvis PNJ havde løftet sløret for, omkring hvilke mølleplaner politikerne skal fastholde »politisk konsensus« som byrådsmedlemmet skriver.

Aktuelt er jeg bekendt med de vindmølleområder som Silkeborg Byråd allerede har vedtaget i den gældende kommuneplan 2017-2028 men jeg er ikke bekendt med at byrådet har tænkt sig i at »holde fast« i noget specifikt hvad det angår.

Der er måske lavet andre aftaler i kulisserne eller »politisk konsensus« kunne man forledes at tro, hvis man ikke vidste bedre.

Men sagen er jo den, at før et kommuneplantillæg, en lokalplan, en miljøvurdering foreligger og en offentlig høringsperiode, er der jo ikke noget at udvise mandsmod omkring for byrådet.

Jeg er rigtig glad for at alle vores valgte byrådsmedlemmer har deres egen mening og er åbne for de nye muligheder, der åbner sig både for havvindmøller og andre innovative tiltag i den grønne omstilling.

Det er med møllerplaner som så meget andet i kommunal politik: et spørgsmål om en demokratisk proces.

Så PNJ behøver slet ikke at opfordre sine politiske kolleger til at anlægge en »stram kurs« i dette spørgsmål.


Ordet er dit