Tip os log ind
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Hvem bestemmer i Silkeborg Kommune?

12. november 2018, 13.22

»Sejre« Under onsdagens borgermøde i Sejs-Svejbæk, hvor det omstridte byggeri var på dagsordnen, fremlagde kommunens planchef forvaltningens seneste udkast til bebyggelsen. Flere gange brugte planchefen udtryk som: »her er det lykkedes os at forhandle en etage væk«, »her har vi fået«, »her har bygherre indvilget i«, osv.

Hov, Hold, Stop ...! Som naiv borger troede jeg, at Kommuneplan 2017-2018 og Strukturplanen ville være udgangspunktet, og at boligudviklere så kunne forhandle ud fra den.

Men efter at have hørt planchefens præsentation, virker det som om, det er lige omvendt. Altså: En ejendomsudvikler læser de gældende planer for et område, ganger max. antal boliger med 2-3 og overtræder bevidst samtlige gældende bestemmelser i kommuneplanen. Herefter indsender han projektet til forvaltningen, som allerede nu er på hælene.

Med andre ord har udvikleren med udspillet overtaget, og forvaltningen opfatter enhver bevægelse mod de gældende planer som en sejr. Og her passer forvaltningen virkelig på ikke at sejre for meget, da man samtidig er bange for at skræmme udviklere(n) væk, og derfor giver man sig på de fleste punkter.

Lidt lige som når man spiller spil med et hysterisk barn, der flegner fuldstændig, når spillet ikke går barnets vej.

Taberne er naboerne til de nye projekter, der i deres naivitet troede, at kommuneplanen er et dokument, hvor man se, hvad der skal ske af udvikling i det område, hvor man bor.

At dømme ud fra antallet af debat-indlæg, der omhandler byggerier og dispensationer i MJA i de sidste par år, er der rigtig mange naboer, der føler sig snydt.

Jeg har selv forsøgt at få lov til at flytte en carport, så den ville komme til at stå tættere på vejen, end den ellers i lokalplanen påkrævede afstand. Det fik jeg afslag på og fair nok. Men måske jeg greb det forkert an og bare skulle have søgt om at bygge et 5-etagers P-hus i stedet og så taget forhandlingen derfra?


Ordet er ditMere Debat