Tip os log ind

Hvad er kunst?

21. februar 2019, 13.07

Kunst er vitaminpiller. Vi har alle høj og lav, tyk og tynd, brug for kunst. Og så ved jeg godt, at jeg nu vil blive overfaldet af nogle, for det er jeg blevet før, ved at have den mening.

Jeg har ofte fået den bemærkning, at det er helt galt at bruge penge på kunst, for det er meget bedre, hvis samfundet brugte penge på varme hænder. Så er det jeg tænker, stop nu lige med at tage sovepiller. For tænk nu, hvis vi alle sammen, på én eller anden måde beskæftigede os med eller interesserede os for kunst, så havde vi det måske bedre og havde ikke brug for så mange varme hænder.

Det er noget af en påstand, men jeg tror på, at det giver livsmod. Kunst kan vel ikke forklares, men kunsten kan diskuteres, og det er sundt.

Jeg er imponeret af Kjellerup Kunstsamling, der nu, her i jubilæumsåret står for en skulpturpark. Det er et rigtig godt initiativ, og jeg glæder mig til at være turist i Kjellerup og opleve alle de mange skulpturer, der bliver opstillet rundt omkring i byen.

Jeg lover ikke, at alt vil falde i min smag, men jeg lover, at jeg vil tænke over hver eneste, jeg ser. 39 kunststykker, det er meget, men godt, der er så mange, for så er der helt sikkert noget for enhver smag. Det er med til, at borgerne tager, om ikke alle kunstværker, så dog nogle af dem til sig.

Jeg har stor respekt for den bestyrelse, der har taget det store arbejde på sig. Den slags kommer ikke af sig selv. Der er ufattelig mange brikker, der skal falde på plads.

Jeg tænker også, at det går som det ofte går, når sådan noget som kunst kommer på tale, så er der en masse, der er imod. Men den dag udstillingen så bliver fjernet igen, fordi det skal den jo, så har de fleste taget den til sig og vil derfor begræde, at den så ikke er der mere.

Gad vide, om det ikke også vil smitte af på Kjellerups handel, når det bliver kendt vidt om, at der er en sådan skulpturpark.

Jeg tror, der er mange, der vil slå et smut forbi. Man behøver jo ikke at have forstand på kunst, for at kunne lide det. Hvor mange har i virkeligheden forstand på kunst, sådan virkelig forstand?


Ordet er ditMere Debat