Tip os log ind
Det var ikke let for brandvæsnet at finde brandstedet. Brandbilerne måtte parkere i bunden af det nyoprettede boligkvarter på Lysbrovænget. Herfra kunne slangerne fra bilerne slæbes ned ad skrænten til de brændende skrænter langs banestien.
Foto: Peter Erfurt

Hurtig udrykning til naturbrand i Lysbro

Den kraftige blæst betød, at brandvæsnet måtte rykke hurtigt for at stoppe ild i knastør skrænt
23. april 2019, 13.23

LYSBRO En hurtig indsats forhindrede tirsdag eftermiddag muligvis en større naturbrand nær den gamle banesti mod Kjellerup.

Stien løber bag Lysbrovænget i nordlig retning, og en opmærksom forbipasserende opdagede ved 13-tiden, at der var ild i visne blade og græs.

Brandvæsnet blev derfor straks alarmeret.

Ilden var i gang med at løbe op ad skrænten, hvor der på den anden side var en tør græsmark. Ilden nåede cirka 10 centimeter ind på marken, inden den blev slukket.

Det oplyser indsatsleder fra Midtjysk Brand & Redning, Anders Simonsen.

- Det blæste kraftigt, og ilden løb hurtigt. Og ja, det er knastørt derude, så det var godt, at vi fik det slukket hurtigt, konstaterer Anders Simonsen, som vurderer at 80 til 100 kvadratmeter græs og grene gik op i røg.

Det er den første rigtige naturbrand i Silkeborg Kommune i år.

Landets beredskaber var i påsken ude med generelle advarsler om, at tørkeindekset er højt.

Det betyder, at risikoen for naturbrande er større end normalt.

Indsatslederen kan ikke give noget klar svar på, hvad der var årsag til branden ved banestien, hvorfra man kan cykle mod Kjellerup.

- Det kan være et smidt cigaretskod, som har antændt det. Men det så også ud til, at der havde været noget fældningsarbejde i gang tæt på. Gnister fra det kan også have udløst branden, konstaterer Anders Simonsen.


Ordet er dit