Tip os log ind

Hurra for de frivillige ildsjæle

18. maj 2018, 12.51

Fritidsråd Det er glædeligt, at Viborg Kommune som den første kommune i landet for nylig har etableret et fritidsråd, som skal arbejde strategisk med at få flere viborgensere til at bevæge sig aktivt. »Bevæg dig for livet« er overskriften på denne strategi.

Kommunen har en ambitiøs målsætning, som kan sættes på formel: 25-50-75. Sigtet er, at i 2025 skal 50 procent af alle borgere være aktive i foreningslivet, mens yderligere 25 procent skal være aktive i for eksempel fitnesscentre, så 75 procent af alle indbyggere skal deltage i en eller anden form for fysisk aktivitet.

Den målsætning kan kun opfyldes, hvis de mange aktører på området spiller sammen - foreninger, organisationer og andre.

Samfundet ændrer sig, og vi må erkende, at det er blevet sværere at få folk til at melde sig ind i de traditionelle foreninger. Derfor må vi hele tiden forny os. Selvfølgelig skal der være plads til det, vi altid har tilbudt - men vi må også have plads til nye tilbud, især hvis vi skal formå at få fat i de unge. Det kan handle om e-sport eller om den mere uorganiserede aktivitet, som vi ser det inden for Game, som er den hurtigst voksende »forening« for tiden. Her melder man sig ikke ind i en forening, men køber sig adgang til det, man er interesseret i at deltage i. Den tankegang er spændende.

Selvfølgelig skal vi fortsat have foreningerne med generalforsamlinger osv. Men strukturer må ikke blive det vigtigste. Vi skal have endnu mere dynamik i Viborg Kommune, og hvis vi kan skabe nogle nye former, der appellerer ikke mindst til de unge, kan det forhåbentlig inspirere og motivere flere til at bevæge sig noget mere.

Kommunens målsætning er ambitiøs, men det er ikke umuligt at få den til at gå i opfyldelse. En af vejene til succes er enkelhed og samtidig mangfoldighed. Vi skal aktivt arbejde for, at vi ikke kommer til at kvæle de mange lokale ildsjæle i unødigt bureaukrati - og det arbejder den kommunale forvaltning heldigvis allerede aktivt med.

Vi har en positiv tilgang til arbejdet. Det er vigtigt for Viborg Kommune, at vi får skabt udvikling, til gavn for os alle sammen.


Ordet er ditMere Debat