Tip os log ind

Hærvejsmotorvej: Er det nu klogt, Vindum?

09. februar 2019, 10.57

MOTORVEJ I MJA den 6/2-19 kan man læse, at borgmester Steen Vindum udelukker at den kommende Hærvejsmotorvej kommer til at aflaste den i forvejen så belastede hovedvej 52. Og han ønsker i stedet en linjeføring langs hovedvej 13.

Hvis man kigger på de seneste trafiktællinger, kan man konstatere, at der kører godt dobbelt så mange biler på hovedvej 52 i forhold til hovedvej 13 på den pågældende strækning.

Argumentet om at det bremser den kommende byudvikling i Silkeborg holder ikke, idet motorvejens placering let (og det var vel også meningen fra starten), kan føres mellem Skægkær og Sinding. Naturligvis med grundig afskærmning for den planlagte byudvikling, og de mennesker der bor der i forvejen. Vi har vel lært at få støjafskærmningen med i planlægningen fra starten, ikke?

I mange andre byer i Europa tager man disse hensyn uden nævneværdig gene for de mennesker, der bor og arbejder langs befærdede veje.

For eksempel i Ruhrdistriktet, hvor man knapt fornemmer at man kører gennem store byområder og med megen tung trafik på motorvejene.

En motorvej tæt på vil gøre at »nybyggerne« (og især Silkeborgs virksomheder) får en fordel af den. En placering ved hovedvej 13 vil være ligegyldig for disse mennesker. Arbejdspladserne er placeret i Silkeborg (og Kjellerup) - ikke langs hovedvej 13.

Det er faktisk også fra Silkeborg Kommune, at flest mennesker pendler til arbejde i Viborg Kommune. Hvorfor så flytte en kommende motorvej væk fra disse byer, som kunne få så meget gavn af den?

Lad os få bygget motorvejen dér, hvor trafikken er, og hvor vi får mest mulig gavn af den.


Ordet er dit