Tip os log ind

Hospital satser på genoptræning med kunstig virkelighed

Genoptræning ved hjælp af virtuel reality kan blive fremtiden. Hammel Neurocenter med i netværk, der vil afsøge mulighederne
10. september 2018, 10.47

HAMMEL Hammel Neurocenter er i et nyt initiativ med til at forene danske aktører, der arbejder med virtual reality inden for genoptræning og pleje.

Virtuel Reality er en form for computerskabt virkelighed, som brugeren typisk oplever gennem specielle briller, men det kan også være knyttet sammen med for eksempel bevægelsessensorer på hænder og fødder, som således kan bruges til påvirke den virtuelle verden.


Få erfaringer

Brug af virtual reality inden for genoptræning og pleje er et nyt forskningsområde, hvor der i Danmark kun er få erfaringer fra praksis og få aktører aktører.

Hammel Neurocenter og Videncenter for Velfærdsteknologi er blandt de få som arbejder med teknologien og undersøger, hvordan den kan bruges på hospitaler.


Netværk skal bane vej

De er nu gået sammen om at danne et virtuel reality-netværk, som skal bane vej for samarbejde og videndeling på tværs af offentlige og private virkomheder - og på den måde forhåbentlig høste flere praktiske erfaringer og få udviklet teknologien.


Positiv effekt

Testresultater peger på, at virtual reality har en positiv effekt på patienterne. Samtidig gør teknologien det muligt at monitorere træningen. Derfor ser Hammel Neurocenter og Videnscenter for Velfærdsteknologi stort potentiale i et nationalt netværk, der kan fremme anvendelsen af virtual reality i sundhedsvæsenet.

Første fælles skridt bliver en virtuel reality-temadag på Rigshospitalet, oplyser Hospitalsenhed Midt i sit nyhedsbrev.

lyng


Ordet er ditMere Favrskov-Hammel