Tip os log ind
 • 1/: Christian Mølsted malede dette billede ud fra vidneudsagn fra overlevende. Det blev brugt som illustration i den skrevne presse.
  Foto: »danmarks Titanic«/museet For Søfart
 • 1/: S/S Norge forlod Kristiansand om formiddagen den 25. juni 1904. Tre døgn senere lå hun på bunden af Atlanterhavet.
  Foto: »Danmarks Titanic«/Norsk Folkemuseum
 • 1/: For mange udvandrere var Kronborg det sidste, de så til Danmark. Det var vemodigt, men omvendt så de ingen muligheder for at forbedre deres situation i det gamle land. Det er i øvrigt kaptajn Gundel, der står på broen på S/S Norge på billedet.
  Foto: »Danmarks Titanic«/Udlånt af Holger Munchaus Petersen
 • 1/: S/S Norge havde otte redningsbåde om bord - én af dem ses til venstre i billedet. De havde plads til omkring 250 personer. Rednings?åden til højre for redningsbåden havde kapacitet til 25. Hvad der skete med den og redningsbåd nummer 2, vides ikke.
  Foto: »Danmarks Titanic«/Udlånt af Holger Munchaus Petersen
 • 1/: Matros Karl Matthiasen var den første fra besætningen som blev reddet og kunne fortælle verden om den indtil da værste ulykke i Atlanterhavet. DFDS var dog ikke meget for at lade ham tale, og selskabet forsøgte at holde ham væk fra pressen, da han ankom til København.
  Foto: »Danmarks Titanic«/Privatfoto
 • 1/: Søren Flott: »Danmarks Titanic«. ?
  Foto: Storyhouse

Historien om Danmarks Titanic

Bogen »Danmarks Titanic« er en bog om et stor skibsforlis men også en en fortælling om knuste drømme, desperation og heltemod blandt en lille del af de i alt 300.000 danskere, der udvandrede til Amerika ved århundredskiftet
18. november 2018, 10.00

Vi bringer et uddrag af bogen:Klokken 7.45 uden nogen forudgående tegn eller advarsler gik en kraftig rystelse gennem hele skibet. »Hvad var det?« spurgte...

Allerede abonnent? Log ind her
Mere Livsstil