Tip os log ind
  • 1/: - De danske politikere var bange for, at det skulle gå ud over landbrug og erhvervsliv, og derfor er nationalparkerne herhjemme blevet så utroligt rummelige - det er dér, filmen er knækket, siger biolog Michael Stoltze.
    Foto: Colourbox
  • 1/: Ud over vild natur omfatter Nationalpark Mols Bjerge, som blev indviet i 2009, også hele Ebeltoft by, og to tredjedel af arealet udgøres af intensivt drevet landbrug og plantager.
    Foto: Colourbox
  • 1/: Den nyeste nationalpark, Kongernes Nordsjælland, som åbnede tidligere på året, er blevet kritiseret for sine store sommerhusområder og det faktum, at parken består af et kludetæppe af små områder og dermed ikke lever op til målet om større, sammenhængende natur.
    Foto: Colourbox

Haves: nationalparker Ønskes: natur

For 10 år siden fik Danmark sin første nationalpark, men betydning for naturen har været begrænset. For i modsætning til resten af verden vedtog politikerne en lov, der ikke forhindrer landbrug, sommerhusområder og byer i parkerne
26. august 2018, 10.00

Forestil dig, at du står og kigger ud over nationalparken Serengeti i Tanzania, hvor du håber på at se elefanter, giraffer og løver, men i stedet får øje på en ...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Livsstil