Tip os log ind
toilet på plads ved tinbæksøen skovby

Happy ending: Toilet når lige at blive klar ved shelterplads

04. april 2019, 20.14

GALTEN/SKOVBY Det blev en »happy ending«.

Få døgn før Båndet - vandresporet mellem Låsby Stationsby og Skovby - indvies på søndag, er et af de tilbageværende problemer blevet løst: Et handicap-toilet er med en kran blevet hejset på plads og tilsluttet ved Tinbæksøen syd for Skovby.

Toilettet står ved den nye shelterplads med fire sheltere og en stor bålhytte. Oprindelig havde Projektforum Galten-Skovby, der står bag sammen med en række grønne partnere, regnet med at etablere et muldtoilet. Men interessen for at bruge den nye lejrplads har vist sig så stor, at det er nødvendigt med et rigtigt toilet, der skal kobles på kloaknettet.

Det gav hovedbrud, for så ville toilettet blive meget dyrere end ventet Men en løsning på de økonomiske problemer er fundet, fortæller Karen Lindemann, der er formand for Projektforum.

Toilettet er placeret lige ved siden af den pumpestation, som Skanderborg Forsyning har på stedet. Og på den måde er udgifterne til tilslutningen til kloak, vand og el blevet minimeret. Ved derudover at spare på andre områder, blandt andet bænke, er pengene skaffet, og torsdag middag er det nye toilet løftet på plads og koblet til, så det er klar til brug.

- Tænk, hvad et samarbejde mellem Skanderborg Forsyning, Skanderborg Kommune og Projektforum Galten-Skovby kan udrette, når alle yder deres ypperste, siger en glad Karen Lindemann.

Indvielsen af Båndet foregår søndag eftermiddag her ved Tinbæksøen med deltagelse af borgmester Frands Fischer og formanden for Skanderborg Forsyning, Martin Fausing Poulsen.

Dansebandet Royal Dance Orchestra sørger for glade toner til indvielsen. sinn


Ordet er ditMere Ry-Galten