Tip os log ind
 • 1/: - Jeg var 61 år, da jeg begyndte på trilogien, og det er utroligt, at man alligevel kan flytte sig så meget, det, synes jeg, er rigtig godt, selvom det også kan være en udfordring, at man begynder at arbejde så meget med noget nyt på et tidspunkt, hvor ens kammerater begynder at gå på pension, siger forfatter Mich Vraa. ?
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: Den sidste bog i romantrilogien, "Faith", er skrevet, så den kan læses uafhængigt af de to foregående, for Mich Vraa ved godt, at det kan føles som en mundfuld at give sig i kast med hele tre så tykke bøger på én gang.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: Mich Vraa har kun været på De Vestindiske Øer en enkelt gang, og det var to år efter, han begyndte at skrive. Beskrivelserne i bogen handler nemlig om øerne, som de så ud for mere end 100 år siden, og i dag er alting stærkt forandret.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: - Jeg har altid været sådan en lidt barnlig, "happy go lucky"-person, men den her historie blev jeg nødt til at tage alvorligt. Det betød også, at jeg skulle tage mig selv alvorligt og er måske af den grund også blevet taget alvorligt som forfatter, og det har jeg aldrig prøvet før, siger Mich Vraa.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: - Det er alligevel noget at stå som 64-årig og kunne konstatere, at den helt store menneskelige udvikling er kommet efter, jeg er fyldt 60 år. Det er en meget stor gave, men også lidt skræmmende, at det er sket så sent, siger Mich Vraa.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: - Jeg har skrevet mange bøger gennem årene, men de har ikke været båret af større litterære ambitioner. Det er romanerne om Vestindien til gengæld, og jeg føler faktisk, jeg er blevet voksen af at beskæftige mig med det her stof, siger Mich Vraa.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: - Jeg begyndte at skrive den første bog "Haabet" for tre år siden, og nogle gange tænker jeg da, hvordan den var blevet, hvis jeg havde haft den viden, jeg har i dag. Den er jo blevet godt modtaget, og jeg synes selv, det er en god fortælling, men jeg kastede mig bare ud i den uden rigtigt at være inde i tingene, siger Mich Vraa.
  Foto: Carsten Lauridsen

Han har pustet liv i noget, der har været støv i århundreder

Først 30 år efter sin romandebut føler Michael Vraa sig som forfatter. Følelsen er kommet efter hans meget roste romantrilogi om slaveriet på De Dansk Vestindiske Øer, der nu afsluttes med bogen, »Faith«. Her fortæller den 64-årige forfatter om at blive voksen i takt med trilogien, om kunsten at bygge en tidsmaskine og om at skrive fiktivt, men historisk korrekt
19. august 2018, 10.00

- Jeg har i mange år arbejdet som oversætter, men en dag foreslog redaktionschef på forlaget Lindhardt og Ringhof Sune de Souza Schmidt-Hansen, at vi skulle...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Livsstil