Tip os log ind
- Kynismen i politik skal bekæmpes med næb og klør, mener Zetlands chef, Lea Korsgaard.

Grundlovstaler til krig mod kynismen

Chefredaktør Lea Korsgaard er grundlovstaler på Himmelbjerget
29. maj 2019, 14.15

RY - Skal vi tale sammen?

Sådan lyder den sigende overskrift, når journalist, forfatter og chefredaktør på netmagasinet Zetland, Lea Korsgaard, går på scenen ved årets grundlovsfest på Himmelbjerget 5. juni.

- Alt for ofte handler den politiske debat om spilfægteri og taktik - frem for substansen og det, der faktisk betyder noget: Hvor skal vi hen som samfund? Spilblikket på politik afføder en kynisme, som er dræbende for enhver samtale - og for et godt samfund, lyder det fra Lea Korsgaard.

- Når kynismen får lov at herske, så efterlader det et samfund, hvor ingen modige forsøg eller agtværdige initiativer får lov at leve. Vi har en opgave: At bekæmpe den kynisme med næb og kløer.


Unge med på scenen

På scenen får Lea Korsgaard selskab af unge elever fra Ry Højskole og helt unge fra Frijsenborg Efterskole i Hammel.

De vil - hver på sin vis - forholde sig til spørgsmålet om, hvordan vi taler sammen om indretningen af den verden, der omgiver os.

Grundlovsmødet arrangeres af Hotel Democracy, der består af folk fra Museum Skanderborg, Ry Højskole, VisitSkanderborg og kommunens biblioteker. Der hører også sang og musik til og det faste grundlovsband - bestående af lærere fra Ry Højskole - er klar til at løfte festen igen.

Efter festen går museumsinspektør Henrik Bredmose Simonsen i spidsen for en fortælletur rundt på Himmelbjerget.


Ordet er ditMere Ry-Galten