Tip os log ind
Kasserer Yvonne Gammelgaard Kristiansen (til venstre) og formand Lotte Aagaard med prisen, der blev overrakt under Riverboat Jazz Festival i Silkeborg. Til højre for prismodtagerne ses formand for Midtjysk Boligselskab, Bjarne Almind Johansen.
Foto: Maria Dyrborg.

Godt naboskab i Hammel hædres med pris

Midtjysk Bolig- selskabs Afdeling 61 i Hammel Mosevænget har fået Boligkontoret Danmarks pris for at have skabt et trygt og godt boligområde
03. juli 2018, 17.21

HAMMEL Da jazzmusikken forleden holdt pause i Midtjysk Boligselskabs Riverboat-telt i Silkeborg, blev repræsentanter for bestyrelsen i det almene boligområde på Mosevænget i Hammel kaldt op på scenen. Det var formand for Midtjysk Boligselskab, Bjarne Almind Johansen, der havde en pris, der skulle uddeles:

- I gør et stort stykke arbejde for at skabe trivsel for beboerne, og resultatet er blevet et godt sammenhold i afdelingen, sagde formanden, og så overrakte han et flot diplom og 3000 kroner.

Diplomet for BDKprisen vil blive hængt op i fælleshuset, for det er æren, der for alvor betyder noget, mener afdelingsformand Lotte Aagaard og kasserer Yvonne Gammelgaard Kristiansen, der modtog prisen på bestyrelsens vegne. Og der er da også god grund til at være stolt, for Hammel-afdelingen vandt den lokale pris foran boligselskabets ikke færre end 72 øvrige afdelinger over hele Midt- og Østjylland.


Masser af aktiviteter

- Vi har gjort meget for at sikre et godt sammenhold, og da der bor en del ældre i vores afdeling, passer vi også godt på hinanden. Hvis der er beboere, vi ikke har set et stykke tid, undersøger vi, om alt er, som det skal være, siger formand for afdelingen Lotte Aagaard.

Både hun og kasserer Yvonne Gammelgaard Kristiansen gør opmærksom på, at de i afdelingen med grønne områder, fælles bærhave, nyttehaver, stor fælles grill og meget andet skabes rammer for, at beboerne kan mødes i dagligdagen.

- Og så har vi masser af arrangementer som fællesspisning, sankthans, julebanko, nytårsfest, kortklub med videre, der kan styrke sammenholdet i afdelingen, fortæller Yvonne Gammelgaard Kristiansen.

Både hun og formanden har været med i bestyrelsesarbejdet fem-seks år.

Indtil 2016 var afdelingen en del af Boligkontoret Aarhus, men den kom herefter ind under Midtjysk Boligselskab. Afdelingen på Mosevænget består af 24 boliger, der er opført i 1990-1991, og fremover vil diplomet for BDKprisen altså pryde væggen i fælleshuset.


Havestole og -borde

Og pengene? De skal gå til nogle gode havestole og havebord, for der er ældre, der ikke sidder så godt på bænke. De skal nu have nogle gode stole at sidde i, og dermed kan pengene for prisen i sig selv blive et eksempel på, at i Afdelingen 61 passer man på hinanden.

Boligkontoret Danmark uddeler hvert år BDKprisen som hyldest og anerkendelse til det arbejde, der ydes i boligafdelingerne


Ordet er ditMere Ry-Galten