Tip os log ind
Birgitte Liin.

Glæde i Laurbjerg: Ny støtte til trinbræt i byen

04. juli 2016, 09.05

LAURBJERG I Laurbjerg har det i mange år været et stort ønske at få genåbnet byens trinbræt, der blev nedlagt i 1982. Derfor er der glæde i byen over, at Mobilitetskommissionen, der ser på, hvordan den trafikale infrastruktur i Østjylland kan forbedres, nu anbefaler, at trinbrættet i Laurbjerg genåbnes. Kommissionen er nedsat af Business Region Aarhus og har kun en rådgivende funktion. Men at få debatten rejst er vigtigt, fremhæver Birgitte Liin, der står bag borgergruppen »Trinbrættet tilbage til Laurbjerg«.

- Jeg ser i rapporten et klart fokus på at skabe et effektivt og sammenhængende kollektivt trafiksystem, hvori Laurbjerg indgår som en brik ud af mange. Det glæder mig, at man ikke blot har fokuseret på de meget langsigtede perspektiver i milliardprojekter som en Kattegatforbindelse eller motorveje, men at man også har inddraget det nære perspektiv, hvor man nemt og uden store omkostninger kan koble mindre bysamfund sammen med de større byer, siger Birgitte Liin.

- Det er vigtigt, at et trinbræt i Laurbjerg ikke kun er vores kamp i Favrskov. Det er derfor særdeles positivt, at et trinbræt i Laurbjerg nu drøftes på regionalt plan.


Ordet er dit