Tip os log ind

Giv mig Hovedgaden tilbage - hurtigt

08. august 2018, 12.55

Kære ledelse af Silkeborg Kommune.

Tålmodigheden i Bryrup er slut vedrørende jeres arbejde med separation af kloak- og regnvand.

En god leveregel er: »Gør tingene færdig inden du starter på noget nyt. Hvis ikke, så sørg for at få afsluttet det du startede, - kort efter det nye er påbegyndt.«

Det kunne I lære noget af. For øjeblikket har I nemlig ødelagt min bys puls - Hovedgaden - med ufærdiggjorte ting.

I har lavet knivskarpe fortovskanter, uden fortovsfliser. Som kompensation for fliser er der lagt bøjelige køreplader på fortovene. På 3. måned hopper og danser vi og vores turister rundt på grund af ujævnheder og huller under pladerne. Kørsel med rollatorer og barnevogne er uforsvarligt, og gangbesværede kan stort set umuligt færdes på vores hovedgades fortove.

Det, der skulle have været nemme smarte fartdæmpninger, står nu på 2. måned midt på Hovedgaden og skriger til himlen som et par vulkankratre. De to kratre er omkranset af knivskarpe fortovskanter med advarselstavler, hvis formål er at undgå at bildæk flænses, eller vi gående falder i deres dybe hul, når vi krydser gaden.

Allerede nu ved vi, at disse kratre ikke er fartdæmpende. Biler og motorcykler tager stadig tilløb fra syd gennem byen for at klare bakken mod nord med 80-90 i timen.

Og så har I stjålet Slawterkonens fortov.

Det nordlige fartdæmpningskrater er placeret så tæt ved hendes trappesten og hovedindgang, at hun træder direkte ud på den kommende cykelsti.

Og det giver også problemer, når der er passage af store køretøjer. I fredags kom en mejetærsker gennem byen. Den var næsten inde i hendes forstue med det højre hjulpar.

Det opdagede den kære Slawterkone dog ikke, da vi samme dag begravede hende i en alder af 90 år efter et langt glad liv. Hun døde mæt af dage, og trods alt ikke i chok over, at Hovedgaden ligner røv og nøgler.

Og jeg tror heller ikke, at der er nogen, der dør af, at Hovedgaden ser ud som den gør. Det ville så blot være enkelte af de handlende.

Og det er et under, at ingen er kommet alvorligt til skade, trådt forkert, faldet i kratre, eller brækket et ben.

Vi får hele tiden at vide, at I holder planen. I så fald synes jeg det er noget planløst planlægning. Der er så mange enkeltprojekter, der mangler at blive gjort færdig. Få det nu gjort.

Giv mig min Hovedgade tilbage, - hurtigt.


Ordet er ditMere Debat