Tip os log ind
  • 1/: - Vi er ekstremt glade for at bo i Svejbæk. Det er et trygt samfund og vi har fået et godt naboskab på Kildebuen, hvor der er mange nytilflyttere fra eksempelvis Aarhus. Vi bor i lidt af et smørhul med let adgang til naturen, siger René Gade.
  • 1/: Selvom Alternativet er et grønt parti, så betyder det ikke at René Gade er fanatisk. - Jeg kan godt lide en god bøf og tartar. Jeg flyver også på ferie med min familie. Men det synes jeg heller ikke kolliderer med, at vi skal arbejde på at gøre mere for miljøet og foretage de rigtige overordnede beslutninger, som gavner miljøet, siger René Gade.
  • 1/: - Jeg er stor tilhænger af åbenhed og ærlighed. Der er en forventning om, at man skal være perfekt. Men det er der ingen, der er. I min folketingskarriere er jeg gået meget ydmygt til værks, og meldt klart ud, når jeg ikke har vidst nok om området til, at jeg kunne udtale mig, siger René Gade.
  • 1/: René Gade foran gården i Sejs-Svejbæk, hvor hans hustru har startet et kontorfællesskab. Et projekt, han vil engagere sig mere i, når karrieren som folketingspolitiker slutter. - I min tid i Folketinget har jeg ikke handlet ud fra Silkeborgs interesser. Jeg er valgt til at føre landspolitik og se på, hvad der er bedst for Danmark. Ikke for Silkeborg, siger Rene Gade, der stopper i Folketinget efter næste folketingsvalg.
  • 1/: - I min bevidsthed opererer jeg med »Thyborøn-testen«. Når vi på Christiansborg skal træffe beslutninger om noget eller debattere noget, er det meget sundt at tænke: »Hvad vil folk i Thyborøn sige til det?« Det er med til at bevare jordforbindelsen, siger Rene Gade.
    Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Gade-drengen vil ikke gro fast i Folketinget

Det var en overraskelse for hele Danmark og ikke mindst René Gade selv, da han for fire år siden blev valgt til Folketinget. Snart forlader han Christiansborg, og den 37-årig Svejbæk-borger har fået mere hår brystet - og er blevet klogere
17. marts 2019, 18.00

En tidlig morgen i juni 2015 sad René Gade på sit arbejde som kommunikationsrådgiver hos et digitalt bureau i Aarhus. Lidt søvnig. Men med en sitrende...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind