Tip os log ind
Foto: Martin Ballund

Gå nu nat Silkeborg - sirenevarslingen var en fejl

18. marts 2019, 13.25

VARSLINGER Fredag aften ca. kl. 21.55 lød der en sirenevarsling over Silkeborg. »Gå inden døre og opsøg information«, står der på Beredskabsstyrelsens hjemmeside, som vi straks gik på. Og videre »Opsøg information - En beredskabsmeddelelse fra myndighederne vil hurtigst muligt efter sirenevarslingen blive udsendt via dr.dk og tv2.dk og vil kunne høres på DR's FM-radiokanaler i det berørte geografiske område.«

Ja tak. Der kom ingen meldinger. På Beredskabsstyrelsens hjemmeside var seneste beredskabsmeddelelser fra d. 9. januar! På www.beredskabsinfo.dk intet nyt. Ingen meddelelser i radioen og på TV2 før kl. 23.25 - næsten 1½ time senere!!

MEN det var jo også bare en fejl. Der var tale om en brand i Viborg og omegnsbyernes sirener skulle ikke have været aktiveret. Det er selvfølgelig en lettelse, men giver også anledning til bekymring.

1. Som borgere bør vi have en orientering om, hvordan det kunne gå til, at sirener i omegnsbyerne fejlagtigt blev aktiveret, og hvad gør man for at sikre, det ikke sker igen?

2. Det bør undersøges, hvorfor der ikke straks kommer en meddelelse om årsagen til alarmen, og efterfølgende at selvsamme var fejl?

Hvad er logikken i, at Beredskabsstyrelsen tilsyneladende er gået på weekend? Tager myndighederne ikke selv varslingssystemerne alvorligt her i vores lille trygge land? Det her er ganske enkelt ikke acceptabelt, og der bør følges op.

Det var godt, der ikke var tale om et fjendtligt angreb fra en fremmed magt sådan en hyggelig fredag aften. Gå nu nat Silkeborg - varslingssystemerne og informationsstrømmene virkede ikke lige den dag, som de skulle.


Ordet er ditMere Debat