Tip os log ind
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Fusk med partistøtten

18. marts 2019, 13.19

Ulovligheder I fredags bed Jørgen Madsen MJA i haserne for kun meget overfladisk at have dækket dét, der i landsdækkende medier har fyldt meget den forgangne uge: - nemlig lovbrud i form af manglende indberetning af donationer til partiet Venstre i Region Midtjylland.

I sit svar til JM lægger chefredaktør Hans Krabbe sig fladt ned og erkender, at avisen burde have været på stikkerne med opfølgning på sagen, der belaster flere af Venstres folketingsmedlemmer valgt i det midtjyske.

Men Krabbe: - op på hesten igen! Det er slet ikke for sent at indfri egne forsikringer om at MJA praktiserer partiløs og kritisk journalistik.

Sagerne om skjulte donationer og uvilje mod at lukke hullerne i en partistøttelovgivning, der ikke sikrer indsigt i, hvem der støtter hvis valgkampe med hvor meget, har desværre stået på i årevis. Og det er almindeligt kendt, at hverken Venstre, de konservative eller socialdemokraterne ønsker at lukke hullerne i lovgivningen ... selv om Danmark med rette i årevis har fået kritik (blandt andet af Transparency International og Europarådets antikorruptionsenhed) for en lovgivning, der ikke sikrer åbenhed omkring finansiering af valg i Danmark.

Snart bimler valgklokkerne igen. Jeg håber virkeligt, at vi som vælgere straffer dem, der har fusket med indberetningerne. Dertil har vi behov for en uafhængig og kritisk lokal presse, der går til stålet og afkræver svar fra dem, der fedter med offentliggørelse af partiernes valgkampsmidler.

Så Hans: - sæt dine ypperste muldvarpe på sagerne om luskeriet med partistøttemidlerne, så vi får genetableret respekten omkring dem, der repræsenterer os.


Ordet er ditMere Debat